Gezond broodje shoarma

Gezond broodje shoarma

Een gezond broodje shoarma wordt bij mij thuis met gejuich ontvangen! Sowieso is een warm gevuld broodje hartstikke lekker. Alleen vind ik het reguliere shoarmavlees wel erg vet en daarom eten we dat sporadisch, maar ik vind het wél superlekker. Daarom heb ik ook van dit gerecht een gezondere variant bedacht. Ik heb het vlees vegetarisch gekocht en zelf met wat kruiden en extra groenten op smaak gebracht. 

Ik heb Italiaanse bollen afgebakken maar je kunt natuurlijk elk soort broodje gebruiken die je wilt. De kcal. die ik in het recept zelf heb staan, is per broodje en dus berekend op een Italiaanse bol. Je kunt het natuurlijk nog gezonder maken en er een vezelrijk broodje voor in de plaats gebruiken.

Ik heb champignons, ijsbergsla, augurk, komkommer en tomaat toegevoegd. En ook al is het een gezond broodje shoarma geworden heb ik toch saus gebruikt. Anders smaakt het te gezond en is het verschil te groot vind ik. Ik heb geen reguliere knoflooksaus gepakt maar een caesardressing gebruikt. Dat is stukken minder vet en calorierijk maar je krijgt nog steeds wel het idee dat je knoflooksaus eet. 

Binnen een kwartier ben je al klaar, dat laat ik in een kort filmpje zien op het Tiktok-kanaal. 

Gezond broodje shoarma

Gezond broodje shoarma

Dit heerlijke broodje bevat maar liefst 225 gram groenten per broodje!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Grieks
Porties 2
calorieën 505 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks (afbak)broodjes
  • 175 gram vegetarische shoarma
  • 50 gram ijsbergsla
  • 1 stuk tomaat
  • 100 gram komkommer
  • 150 gram champignons
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 2 stuks plakken augurk
  • 2 el. caesardressing
  • 2 el. verse peterselie (optioneel)

Instructies
 

  • Bak zo nodig de broodjes af in de oven.
  • Snij de champignons in plakjes. Doe wat vloeibare boter in een pan en bak de champignons bruin.
  • Voeg na een paar minuutjes de shoarma, wat peper en de paprikakruiden toe.
  • Snij de komkommer en tomaat in plakjes en de plakjes augurk in kleinere stukjes.
  • Snij de broodjes open, beleg eerst met wat ijsbergsla, dan de tomaat, komkommer, shoarma en champignons, de saus en uiteindelijk de augurk. Als je het lekker vindt kun je er nog wat verse peterselie doorheen doen.
Trefwoord augurk, broodje, Shoarma, vegetarisch
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven