Hartige taart met spinazie en ricotta

Hartige taart met spinazie en ricotta met ovenwanten op een houten tafel

Haal jij de aanbevolen 250 gram groenten gemiddeld per dag? Met deze hartige taart met spinazie en ricotta heb je meteen je dagelijkse hoeveelheid al binnen! Deze hartige taart is vegetarisch en daardoor voeg je vaak als vanzelf al meer groenten toe. Wij eten een aantal keren per week vegetarisch en daardoor komen we al een heel eind.

Ook groente in een lunchsalade, warme lunch, soep tussen de middag of een lekker stuk paprika op een boterham met kaas, alles telt mee! Ook deze keer weer een vegetarische maaltijd op het menu met veel groentes.

Deze hartige taart met spinazie en ricotta is trouwens ook heel lekker met zalmfilet bijvoorbeeld als je hem liever niet vegetarisch eet. Ik vind het extra lekker om een salade te eten bij de hartige taart, maar niet in de koudere maanden. Daarin volg ik steeds meer de Chinese voedingsleer. Geniet er lekker van!

Hartige taart met spinazie en ricotta met ovenwanten op een houten tafel

Hartige taart met spinazie en ricotta

Heerlijke vegetarische hartige taart uit de oven met 250 gram groenten per persoon.
5 van 4 beoordelingen
Bereiding 15 minuten
oven 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eieren
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram geraspte kaas
  • 7 blaadjes hartig bladerdeeg
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 200 gram kleine trostomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 2 takjes rozemarijn (of gedroogd)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi de plakjes hartig deeg (leg ze op een schoon aanrecht met evt. een beetje bloem eronder).
  • Bak de gesnipperde ui in wat olie glazig, doe er de teen geperste of kleingesneden knoflook en een gedeelte van de spinazie bij.
  • Als de spinazie slinkt kun je er weer nieuwe bij doen totdat alles in de pan zit.
  • Doe de eieren, rozemarijn, tijm, gesneden kastanjechampignons en de ricotta erbij en meng goed door elkaar.
  • Vet een taartblik wat in en doe de deegblaadjes er in zodat het mooi aansluit en geen open naden meer bevat.
  • Giet het mengsel er in. Je kunt het overtollige deeg wegsnijden (of meebakken en lekker erbij opeten ?).
  • Snij de tomaatjes in plakken en leg ze op de taart en daar bovenop nog de geraspte kaas.
  • Bak eerst 15 min. in de oven, doe dan de pijnboompitjes erover en bak nog eens 20 minuten.
  • Lekker met een salade ernaast met rucola, tomaat, komkommer en balsamicodressing.
Trefwoord Hartige taart, Ricotta, Spinazie, vegetarisch
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven