Hartige taart met spinazie en ricotta

Hartige taart met spinazie en ricotta met ovenwanten op een houten tafel

Haal jij de aanbevolen 250 gram groenten gemiddeld per dag? Wij eten een aantal keren per week vegetarisch en daardoor komen we volgens mij al een heel eind! Ook de groentes in een lunchsalade of een lekker stuk paprika op een boterham met kaas, alles telt mee! 😁👍🏼 Dus deze keer weer een vegetarische maaltijd op het menu met veel groentes😃. Ook lekker te combineren met zalmfilet bijvoorbeeld als je hem liever niet vegetarisch eet. Heerlijk met een salade ernaast!

Hartige taart met spinazie en ricotta met ovenwanten op een houten tafel

Hartige taart met spinazie en ricotta

Heerlijke vegetarische hartige taart uit de oven met 250 gram groenten per persoon.
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 15 min
oven 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eieren
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram geraspte kaas
  • 7 blaadjes hartig bladerdeeg
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 200 gram kleine trostomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 2 takjes rozemarijn (of gedroogd)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi de plakjes hartig deeg (leg ze op een schoon aanrecht met evt. een beetje bloem eronder).
  • Bak de gesnipperde ui in wat olie glazig, doe er de teen geperste of kleingesneden knoflook en een gedeelte van de spinazie bij.
  • Als de spinazie slinkt kun je er weer nieuwe bij doen totdat alles in de pan zit.
  • Doe de eieren, rozemarijn, tijm, gesneden kastanjechampignons en de ricotta erbij en meng goed door elkaar.
  • Vet een taartblik wat in en doe de deegblaadjes er in zodat het mooi aansluit en geen open naden meer bevat.
  • Giet het mengsel er in. Je kunt het overtollige deeg wegsnijden (of meebakken en lekker erbij opeten 😍).
  • Snij de tomaatjes in plakken en leg ze op de taart en daar bovenop nog de geraspte kaas.
  • Bak eerst 15 min. in de oven, doe dan de pijnboompitjes erover en bak nog eens 20 minuten.
  • Lekker met een salade ernaast met rucola, tomaat, komkommer en balsamicodressing.
Trefwoord Hartige taart, Ricotta, Spinazie, vegetarisch
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top