Knolselderijsoep met wortel en gember

Knolselderijsoep gember

Knolselderijsoep met wortel en gember. Deze verwarmende soep is een echt herfstrecept met Aziatische tonen. Dat is niet alleen heel lekker maar ook budgetvriendelijk want de bleekselderij, worteltjes en knolselderij waren spotgoedkoop in de supermarkt! Dat mag ook wel een keertje toch?

Je kunt flink wat kommen soep uit de ingrediënten halen, zo’n 6 kommen zeker. Maak vooral wat meer van deze knolselderijsoep met wortel en gember zodat je ook nog wat kunt invriezen voor een later moment als je weinig tijd hebt. Voor deze keer heb ik hem niet gegeten met een broodje kruidenboter erbij ;), maar als voorgerecht. Tegenwoordig eet ik ook heel vaak een kopje soep bij de lunch. Dat vind ik superlekker maar het is ook extra gezond omdat je dan al meteen wat extra groenten eet. 

Ik heb een extra foto toegevoegd van de ingrediënten die ik heb gebruikt voor 6 kommen soep. 

knolselderijsoep
Knolselderijsoep wortel

Knolselderijsoep met wortel en gember

Deze herfstige soep met een oosterse touch is goed voor 200 gram groenten per kom.
4.50 van 8 beoordelingen
Bereiding 20 minuten
kooktijd 20 minuten
Gang Soep, voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 6 kommen
calorieën 75 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 575 gram knolselderij (gewogen voor het schillen)
  • 175 gram bleekselderij
  • 500 gram wortelen
  • 1 stuk ui
  • 1,5 stuk groentenbouillonblokje (minder zout)
  • 1250 ml. water
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl. gemberpoeder
  • 2 el. gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en bak glazig in een beetje olie in een grote soeppan.
  • Voeg daar de knoflook geperst of kleingesneden aan toe.
  • Maak alle groentes schoon en snij in grove stukken. Hou de bladselderij van de bleekselderij achter voor garnering en voeg verder alles toe aan de pan en bak alles zachtjes.
  • Voeg dan wat zwarte peper naar smaak, het bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat alles zacht en gaar is.
  • Voeg de gember toe, roer even en mix alles met een staafmixer. Proef goed en voeg evt. nog wat gember, peper en/of zout toe.
  • Maak de soep af met wat blaadjes selderij en gebakken uitjes.
Trefwoord Gember, Knolselderij, Wortelen
4.50 from 8 votes (8 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven