Melanzane lasagne

melanzane lasagne

Deze melanzane lasagne is een vegetarische en gezonde variant op de klassieke lasagne. En zo’n gezond alternatief kan ik wel gebruiken want ik ben van jongs af aan dol op lasagne. De variant met gehakt, tomatensaus een flinke laag kaas en zonder bechamelsaus is en blijft mijn ultieme favoriet. Maar dat kan ik gewoon echt niet elke week eten. Dus heb ik deze melanzane lasagne snel en slank gemaakt. 

Er zitten gegrilde aubergineplakken in, die je dan gaat opbouwen naar een lasagne, met de rest van de ingrediënten. 

melanzanemelanzane maken

Je voegt steeds de tomatensaus toe en dan weer de ingrediënten. Als je klaar bent dan strooi je er nog een laag Parmezaanse kaas overheen en dan hoeft dit gerecht nog maar 15 minuutjes in de oven voordat je ervan kunt gaan genieten. Een perfect recept voor als je gezonder wilt gaan eten. Je kunt deze lasagne als hoofdgerecht eten, maar omdat er zoveel groenten in zitten kun je het ook als bijgerecht serveren. 

melanzane lasagne

Melanzane lasagne

Deze heerlijke gezonde lasagne is goed voor 400 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 425 kcal

keukenapparatuur

  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergine
  • 350 ml. tomaten passata
  • 200 gram cherrytomaten
  • 125 gram buffelmozzarella
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el. rozemarijn
  • 1 el. oregano
  • 2 tl. tijm
  • 1 handje verse basilicum (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de aubergines in dunne plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm. dik.
  • Snij de cherrytomaatjes doormidden.
  • Maak een grillpan warm, smeer in met wat (olijf)olie en bak de plakken aubergine mooi bruin.
  • Meng de passata met de kruiden en wat peper naar smaak.
  • Bouw de lasagne op met de tomatensaus, plakken aubergine, tomaatjes en doe er steeds wat plakjes mozzarella tussen.
  • Bovenop de lasagne strooi je de Parmezaanse kaas en zet het geheel dan voor zo’n 15 minuten in de oven.
  • Leg er eventueel nog wat blaadjes basilicum op.
Trefwoord Aubergine, Mozzarella, Parmezaanse kaas, tomaten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven