Zal ik een geheimpje verklappen? Wij hebben deze naanbroodhapjes met zalm gewoon als avondmaaltijd op. We hebben er een rijk gevulde groentesoep bij gegeten. Als je me al wat langer volgt dan weet je dat mijn lievelingscombinatie bij maaltijdsoep toch wel een broodje kruidenboter is. Maar ik moet zeggen dat de naanbroodhapjes met zalm nu die strijd toch dreigen te winnen ;).
We hebben dit met heel veel smaak gegeten, maar ik had toch het idee dat dit meer een borrelhapje is. Of een lunch, als bijgerecht of als ontbijt….. Nou ja, geniet er in ieder geval lekker van, op welk moment van de dag dan ook 😉.
Naanbroodhapjes met zalm
Dit heerlijke borrelhapje heb je in 20 minuutjes op jouw borreltafel staan! En per naanbroodje heb je ook nog 100 gram groenten meegepakt.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Zweeds
Porties 10 stuks
calorieën 105 kcal
Ingrediënten
- 2 stuks naturel Naanbrood
- 200 gram cottage cheese (Hüttenkäse)
- 100 gram gerookte zalm
- 10 gram verse dille
- 0,5 stuk komkommer
- 1 el. kappertjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- onderwarmte).
- Roer de cottage cheese goed door en voeg wat peper eraan toe.
- Was en snij de komkommer in plakjes. Was de dille en snij wat kleiner.
- Bak de naanbroodjes zo’n 4 minuutjes af. Snij ze dan eerst in delen (5 stukken per broodje).
- Bestrijk de stukken met cottage cheese, voeg dan wat plakjes komkommer toe, verdeel de zalm en de dille.
- Niet iedereen lust kappertjes dus die kun je evt. los erbij zetten.
Trefwoord Huttenkase, Naanbrood, Zalm