Pantosti met avocado, rode pesto, tomaten en geraspte kaas. Omdat ik zoveel ingrediënten heb gebruikt heb ik deze tosti in een pan gebakken, dan wordt het niet zo plat gedrukt. Een pantosti vind ik sowieso veel lekkerder dan uit een tostiapparaat. Deze tosti is voldoende voor de lunch, je hebt daarna echt een tijd geen trek meer. Eet je, net als ik, volgens elementen uit de Chinese voedingsleer? Dan is het goed om volkoren spelt- of zuurdesembrood te gebruiken.
Deze pantosti met avocado vult voldoende, omdat er heel wat goede vetten in zit. Ik heb de avocado meegeteld bij de hoeveelheid groenten, officieel is het een vrucht maar bij het voedingscentrum tellen ze het toch mee voor de ADH van 250 gram groenten per dag. Zelf eet ik nog meer groenten op een dag en daarom voeg ik bij de lunch alvast extra groenten toe. Bovendien vult het goed en is het ook nog eens heel lekker.
Pantosti met avocado
Ingrediënten
- 2 stuks snee volkorenbrood
- 1 el. rode pesto
- 0,5 stuk avocado
- 0,5 stuk tomaat
- 15 gram geraspte kaas
Instructies
- Beleg een snee brood met de rode pesto.
- Pak een bakje en prak met een vork de avocado klein. Doe dat bovenop de pesto.
- Snij de tomaat in plakjes en leg op de avocado.
- Hier doe je de strooikaas overheen en dan leg je de andere snee brood er op.
- Maak een beetje boter heet in een kleine steelpan en bak beide kanten bruin op laag vuur zodat de kaas lekker smelt.