Ik zet regelmatig een makkelijke pasta op tafel. Deze pasta met kip en paddenstoelen vind ik extra lekker in de koudere maanden. De aardse smaken van de paddenstoelen passen daar goed bij. Ik gebruik meestal volkoren pasta maar soms vind ik een witte pasta net even wat lekkerder. In dit gerecht heb ik een kookroom op sojabasis gebruikt omdat ik zelf niet zo heel goed tegen koeienzuivel kan. Maar je kunt ook ‘gewone’ kookroom gebruiken natuurlijk. Pak dan wel de light-variant, dat scheelt nogal wat in verzadigde vetten.
Snel en slank
Een pasta is vaak snel klaar en deze pasta met kip en paddenstoelen is maar 540 kcal. per persoon dus met recht valt deze onder de categorie ‘snel en slank’. Dit soort gerechten maak ik graag op doordeweekse dagen. Niet al te zwaar, gezond, vezelrijk en lekker snel klaar. Het fijne aan dit gerecht is dat je het ook voor de lunch voor de volgende dag kunt eten, dus maak wat meer porties en neem het mee naar je werk of warm het thuis evt. op.
Pasta met kip en paddenstoelen
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- 200 gram kipfilet (of kippendij)
- 50 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 100 gram shiitake
- 50 gram rucola
- 1 teen knoflook
- 10 gram Italiaanse kruidenmix (oregano, tijm, rozemarijn, salie)
- 100 ml. soja kookroom
- 20 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- Maak de paddenstoelen schoon en snij grof. Bak in een pan met olie en de geperste of kleingesneden knoflook.
- Ris en snij de verse Italiaanse kruiden, voeg toe aan de pan.
- Snij de kip in stukjes en bak even aan.
- Snij de rucola wat kleiner. Voeg de room toe en doe op het laatst ook de rucola in de pan erbij.
- De Parmezaanse kaas serveer je bovenop de pasta.