Ik heb nu toch een heerlijke vegetarische pasta pesto voor je! Dit is een klassiek gerecht, veel mensen maken pasta met pestosaus denk ik? Maar in dit recept ga je de groene pesto zelf maken. Natuurlijk kun je ook een lekkere pesto kopen maar omdat dit echt snel klaar is en minder zout (en suiker) bevat dan die uit de fabriek ben ik hier voorstander van. Gebruik een lekker extra vierge olijfolie, daar zit veel smaak aan en het is supergezond.
Ik heb pesto gemaakt van een hele basilicumplant, dat betekent wel dat het voldoende is voor 4 porties. De rest kun je later bij een lunchgerecht gebruiken of op een toastje bij de borrel. Ik heb natuurlijk weer lekker veel groenten toegevoegd, zoals erwten en rucola. Geniet van deze overheerlijke vegetarische pasta pesto.
Pasta pesto
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje (of vijzel)
Ingrediënten
- 150 gram volkoren penne
- 250 gram diepvrieserwten
- 25 gram geschaafde Grana Padano
- 50 gram rucola
- 1 el. extra vierge olijfolie
Voor de pesto:
- 20 gram basilicum (ongeveer 1 plant)
- 30 gram Grana Padano
- 10 gram pijnboompitten
- 0,5 teen knoflook
- 2 tl. citroensap
- 5 el. extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- De erwten kook je beetgaar, dat is een minuut of 5.
- Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de pesto. Als je de pijnboompitten eerst nog moet roosteren zorg er dan voor dat ze volledig afgekoeld zijn voordat je ze verwerkt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng in een pan op laag vuur de pesto en de pasta door elkaar.
- Roer de erwten erdoor en serveer.
- Doe nog wat kaasschaafsel op de pasta en wat rucola. Het is ook lekker om er nog wat smaakvolle, extra vierge olijfolie overheen te gieten.