Pasta pesto is een echte klassieker natuurlijk. In dit recept ga je de pesto zelf maken. Natuurlijk kun je ook een lekkere pesto kopen maar omdat dit snel klaar is en minder zout (en suiker?) bevat dan die uit de fabriek ben ik hier voorstander van. Gebruik een lekker extra vierge olijfolie, daar zit veel smaak aan en het is supergezond.
Ik heb pesto gemaakt van een hele basilicumplant, dat betekent wel dat het voldoende is voor 4 porties. Dus deze pasta pesto kun je voor 2 personen maken en dan de helft van de pesto lekker voor bij de borrel op een toastje.

Pasta pesto
Deze heerlijke snelle pasta is goed voor 160 gram groenten per persoon dus wat extra groenten bij je lunch is niet verkeerd! LET OP: de pesto is voor ongeveer 4 porties i.p.v. 2.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 625 kcal
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje (of vijzel)
Ingrediënten
- 150 gram volkoren penne
- 250 gram diepvrieserwten
- 25 gram geschaafde Grana Padano
- 50 gram rucola
- 1 el. extra vierge olijfolie
Voor de pesto:
- 20 gram basilicum (ongeveer 1 plant)
- 30 gram Grana Padano
- 10 gram pijnboompitten
- 0,5 teen knoflook
- 2 tl. citroensap
- 5 el. extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- De erwten kook je beetgaar, dat is een minuut of 5.
- Ondertussen meng je alle ingrediënten voor de pesto. Als je de pijnboompitten eerst nog moet roosteren zorg er dan voor dat ze volledig afgekoeld zijn voordat je ze verwerkt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng in een pan op laag vuur de pesto en de pasta door elkaar.
- Roer de erwten erdoor en serveer.
- Doe nog wat kaasschaafsel op de pasta en wat rucola. Het is ook lekker om er nog wat smaakvolle, extra vierge olijfolie overheen te gieten.
Trefwoord Erwten, Parmezaanse kaas, Pasta, Pesto
