Pasteitjes met stoofvlees

Pasteitjes met stoofvlees

Deze overheerlijke pasteitjes met stoofvlees, erwten en bosui zijn ideaal om stoofvlees mee op te maken. Ik had hachee met appel gemaakt en als ik een stoofpot maak dan maak ik sowieso altijd expres veel te veel. Zo ook deze keer. 🙂 We hadden het kunnen eten met een lekkere pastinaakpuree of gebakken aardappeltjes en lekker veel groenten (ben ik fan van). Maar het leek me leuk om er eens wat anders mee te doen.

Bladerdeeg pasteitjes

Pasteitjes van bladerdeeg is natuurlijk niet het meest gezonde wat je kunt eten. Er zitten veel verzadigde vetten in. Maar ik hou, in mijn eetpatroon volgens de Chinese voedingsleer, altijd ruimte voor 20% minder voedzaam eten. Dat hoort er ook bij toch? Deze pasteitjes met stoofvlees kun je eten op een borrelavond, tijdens de paas-brunch of op zondagavond met een lekkere kop rijkgevulde soep. Wij hebben dit keer voor dat laatste gekozen. 

Pasteitjes met stoofvlees

Pasteitjes met stoofvlees

Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken Nederlands
Porties 10 stuks

keukenapparatuur

  • 1 schaaltje (of ander rondje om uit te steken)

Ingrediënten
  

  • 500 gram hachee (of ander stoofvlees)
  • 75 gram erwten (diepvries)
  • 3 stuks bosui
  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 el. zaden (bijv. chia- sesam- maanzaad)
  • 1 stuk ei (om te bestrijken)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • De bladerdeegplakjes mag je op een bakblik leggen met ovenpapier er op. Laat rustig wat ontdooien.
  • Snij de bosuien in ringen. Doe het stoofvlees samen met de erwten en bosui-ringen in een pan en verwarm even.
  • Snij cirkels uit het bladerdeeg m.b.v. een schaaltje die net binnen de randen van de plakjes valt.
  • Doe in elke bladerdeegcirkel wat van het stoofvlees, niet teveel want dan blijft het bladerdeeg niet goed dicht zitten in de oven straks.
  • Doe met een vinger wat water op de rand van de bladerdeegcirkels zodat het deeg goed blijft plakken. Klap elk pasteitje dubbel en druk wat aan, eventueel met behulp van een vork.
  • Klop het ei en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes ermee (met een kwastje of stuk keukenpapier). Strooi de zaadjes er overheen.
  • Bak 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven (totdat ze mooi bruin zijn).
Trefwoord bladerdeeg, bosui, Chiazaad, Erwten, rundvlees, Stoofpot, Zaden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven