Dit pizzabroodje bolognese is echt een aanrader om eens voor de lunch te eten. Het bevat echt wel flink wat kcal. maar ook heel veel groenten. Wel meer dan 225 gram per broodje. Nou ja, als je het allemaal in het broodje gestapeld krijgt dan. Dat lukte mij toch niet helemaal dus ik heb een klein ovenschaaltje erbij gezet in de oven en de rest van de vulling lekker naast het broodje erbij gegeten.
Ik ben benieuwd of jouw stapel-skills het beter doen. Dit pizzabroodje Bolognese bevat gehakt, wortel, tomaten, courgette en bosui. En wat er zeker niet mag ontbreken bij een heerlijk lunchbroodje uit de oven is een berg gesmolten kaas uiteraard. Buon appetito!
Pizzabroodje bolognese
Dit heerlijke broodje zit boordevol groenten, wel 225 gram per broodje!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 620 kcal
Ingrediënten
- 2 stuks afbak Italiaanse bol
- 150 gram rundergehakt
- 40 gram geraspte kaas
- 0,5 stuk courgette
- 3 stuks wortelen
- 3 stuks bosui
- 6 stuks romaatjes
- 100 ml. tomaten passata
- 1 teen knoflook
- 1 el. oregano
- 2 tl. tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens de temperatuur van de broodjesverpakking.
- Pers de knoflook (of snij klein) en bak in wat olie.
- Snij de bosui in ringetjes, bak het witte gedeelte in de pan met de knoflook.
- Snij de courgette en wortels klein en de tomaten ook.
- Voeg de courgette en wortel toe aan de pan, bak even mee en voeg dan het gehakt toe. Het gehakt bak je bijna gaar voordat je de kruiden toevoegt en vervolgens de tomaten en passata.
- Voeg naar smaak peper toe.
- Snij de broodjes open en haal wat van de vulling eruit (bak die straks gewoon mee, lekker voor erbij).
- Vul de broodjes met het mengsel en voeg de kaas toe en het groene gedeelte van de bosui. Teveel vulling? Doe dat in een ovenschaaltje erbij in de oven.
- Bak de broodjes af volgens verpakking en geniet!
Trefwoord bosui, broodje, gehakt, Wortelen