Ik heb quinoa met gekruide witvis, cherrytomaatjes en kastanjechampignons voor je gemaakt. Lekker en slank! Noem jij het qúinoa of quinóa? Haha, daar is vaak discussie over en ik zeg het gewoon op z’n Hollands (of misschien is het wel Brabants) als quinóa. Ik eet het eigenlijk niet vaak terwijl het snel klaar is en hartstikke gezond is.
Ik heb quinoa nu gebruikt als vervanger van rijst. Als je zilvervliesrijst vergelijkt met quinoa dan zitten er ongeveer evenveel vezels in, maar er zit in quinoa meer eiwitten. Daardoor ben je langer verzadigd. Verder zit er in quinoa foliumzuur en magnesium. Dat zijn net weer andere mineralen als in zilvervliesrijst. Het is dus een prima vervanger om eens wat anders te eten maar ze zijn beide gezond.
Doordat ik deze quinoa met gekruide witvis heb gecombineerd is het dus een enorme bron van eiwitten geworden. Daardoor zit je, samen met de vezels die hierin zitten, lekker lang vol. Eet jij graag quinoa? En waar eet je het dan mee? Als aanvulling op een lunchsalade of ook als vervanger van bijvoorbeeld rijst?

Quinoa met gekruide witvis
Ingredients
- 2 stuks koolvis (diepvries)
- 140 gram quinoa
- 0,5 blokje groentenbouillon (minder zout)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 stuks rode ui
- 1 el. dille
- 1 tl. knoflookpoeder
- 2 el. olijfolie (extra vierge)
Instructions
- Haal de vis in de ochtend al uit de diepvries en leg in de koelkast om te ontdooien.
- Spoel de quinoa af onder de kraan, in een zeef. Op de verpakking staat hoeveel water je toe moet voegen, doe daar ook de bouillon bij in een pan en kook gaar.
- Snipper de ui en bak in wat olie glazig.
- Snij de champignons in grove stukken en bak mee in de pan.
- De cherrytomaatjes mag je doormidden snijden.
- Doe de dille, knoflook en wat peper, naar smaak, op de koolvissen. Bak in wat vloeibaar bakboter zachtjes gaar.
- Doe de quinoa bij de groenten pan, roer dan de tomaatjes erdoor en de extra vierge olijfolie. Haal van het vuur af en verdeel over de borden. Leg op elk bord een stuk koolvis.