Deze heerlijke risotto met garnalen, en uiteraard ook weer lekker veel groenten, is heel makkelijk. De garnalen heb ik in knoflook gebakken, dat vind ik altijd extra lekker. Een risotto maken kost iets meer tijd dan dat je bijvoorbeeld een orzotto maakt (een risotto van orzo). Dat komt omdat je bij risottorijst steeds kleine scheutjes bouillon erbij moet gieten en bij orzo kan het er in één keer bij.
Als de zon weer begint te schijnen dan begin ik weer risotto-recepten te maken. Hoewel je ook in de herfst of winter natuurlijk een geweldig lekkere risotto kunt maken, vind ik de zomerse varianten het lekkerst. Daarom heb ik er een extra zonnig gerecht van gemaakt met stukken citroen. De plakken citroen heb ik gegrild, dat past hier echt fantastisch bij. De Parmezaanse kaas maakt het geheel af. Een lekker zonnig recept is deze risotto met garnalen geworden.
Risotto met garnalen
Ingrediënten
- 250 gram gamba’s
- 200 gram diepvrieserwten
- 150 gram champignons
- ½ stuk citroen
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 stuk rode ui
- 150 gram risottorijst
- 1 blokje zoutarme bouillon
- 450 ml water
- 1 teen geperste knoflook
Instructies
- Bak in een pan met olijfolie de ui glazig en voeg de risotto toe. Bak die ook eventjes mee.
- Maak de bouillon door een blokje te verkruimelen in 450 ml. gekookt water.
- Voeg steeds een grote lepel toe aan de risotto, als deze opgenomen is voeg je weer een scheutje toe.
- In totaal moet de rijst alles bij elkaar zo’n 18 tot 20 minuten garen. De laatste 5 minuten kun je de bevroren erwtjes erbij doen.
- Was de citroen en snij in dunne plakjes.
- Gril de plakjes aan beide kanten in een droge grillpan.
- De champignons bak je ondertussen apart met de garnalen in wat olie en de teen geperste knoflook.
- Uiteindelijk mag alles bij elkaar, roer de Parmezaanse kaas er nog door en leg de schijfjes citroen bovenop.