Deze heerlijke risotto met garnalen, en uiteraard ook weer een berg groenten, is heel makkelijk. De garnalen heb ik in knoflook gebakken, dat vind ik anders echt een gemiste kans ;).
Als de zon weer begint te schijnen dan begin ik weer risotto-recepten te maken. Hoewel je ook in de herfst of winter natuurlijk een geweldig lekkere risotto kunt maken, vind ik de zomerse varianten het lekkerst. Daarom heb ik ook wat stukken citroen gegrild, dat past er fantastisch bij. Een lekker zomers recept is het daardoor geworden ☀️.

Risotto met garnalen
Dit verrukkelijke hoofdgerecht bevat 225 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 600 kcal
Ingrediënten
- 250 gram gamba’s
- 200 gram diepvrieserwten
- 150 gram champignons
- ½ stuk citroen
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 stuk rode ui
- 150 gram risottorijst
- 1 blokje zoutarme bouillon
- 450 ml water
- 1 teen geperste knoflook
Instructies
- Bak in een pan met olijfolie de ui glazig en voeg de risotto toe. Bak die ook eventjes mee.
- Maak de bouillon door een blokje te verkruimelen in 450 ml. gekookt water.
- Voeg steeds een grote lepel toe aan de risotto, als deze opgenomen is voeg je weer een scheutje toe.
- In totaal moet de rijst alles bij elkaar zo’n 18 tot 20 minuten garen. De laatste 5 minuten kun je de bevroren erwtjes erbij doen.
- Was de citroen en snij in dunne plakjes.
- Gril de plakjes aan beide kanten in een droge grillpan.
- De champignons bak je ondertussen apart met de garnalen in wat olie en de teen geperste knoflook.
- Uiteindelijk mag alles bij elkaar, roer de Parmezaanse kaas er nog door en leg de schijfjes citroen bovenop.
Trefwoord Citroen, Garnalen, Risotto
