Deze rozemarijn aardappels uit de oven met grana padano zijn heerlijk als bijgerecht. Bij een salade of een mooi stuk vlees bijvoorbeeld. Wij hebben er een bleekselderijsalade met kaas, rozijntjes en appel bij gegeten. Simpel maar lekker! 🕵️♀️ Wist je dit al?: in de schil van de aardappel zitten de meeste vitaminen en vezels verstopt! En dat het dus supergezond (en veel lekkerder) is om de schil er omheen te laten? Ik doe dat eigenlijk altijd. Het geeft ook een heerlijke smaak en je verspilt veel minder voedsel, dus ideaal. Verder heb ik bij deze rozemarijn aardappels uit de oven met grana padano alleen wat peper en een rode ui toegevoegd. Je hebt vaak erg weinig nodig om een heerlijk gerecht te maken.
Rozemarijn aardappels uit de oven
Bij dit gerecht kan je zelf een salade naar wens maken, kies uiteraard het liefst voor veel groenten.
Nog geen beoordeling
Bereiding 10 minuten min
Oventijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen (iets kruimig)
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 1 stuks rode ui
- 30 gram grana padano
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en snij de aardappelen in grove stukken. Laat het velletje er om zitten.
- Meng de olijfolie met 1 teen geperste knoflook.
- Doe de aardappelen in een ovenschaal, strooi de rozemarijn en wat peper er overheen.
- Giet dan de knoflookolie er op en meng even.
- Zet voor 15 minuten in de oven.
- Maak de ui schoon en snij in ringen en rasp de kaas.
- Na 15 minuten schep je de aardappelen om, voeg je de uiringen toe en bedek je de aardappelen met de kaas.
- Bak nog 15 minuten.
Trefwoord Aardappelen, Grana padano, Oven, Rozemarijn