Een soortgelijke salade aten we vroeger bij ons pap en mam regelmatig. Er waren veel groenten die één van mijn broers of ik niet lustten (en dat waren niet dezelfde groenten) dus dat maakte het erg lastig om iets te maken wat we allemaal lustten. Niet dat daar veel rekening mee gehouden werd want ze vonden dat we alles een beetje moesten proeven om de smaak te ontwikkelen (dat is helemaal goed gekomen!). Maar het is toch prettiger als iedereen lekker eet. Deze salade ging er bij ons alle drie goed in! En ik vind hem nog steeds erg lekker. Ook als lunch eet ik deze graag.

Bleekselderijsalade met appel
Deze makkelijke en super smaakvolle salade is goed voor 150 gram groenten en 75 gram fruit per persoon.
2.34 van 3 beoordelingen
Bereiding 15 minuten min
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 350 kcal
Ingrediënten
- 1 stronk bleekselderij (1 stronk is ongeveer 300 gram)
- 1 stuk friszoete appel
- 3 el. rozijnen
- 3 el. halfvolle slasaus
- 40 gram 30+ kaas
- 6 stuks walnoten
Instructies
- Maak de bleekselderij goed schoon, ik haal ook altijd zoveel mogelijk de taaie sliertjes vanaf de bovenkant weg. Je zet dan je mesje schuin tegen de bovenkant aan en trekt zo de sliertjes naar onder toe er vanaf.
- Snij de stelen in stukjes en doe in een schaal, meng dit met de slasaus.
- Maak de appel schoon, laat de schil zitten voor de vezels en vitamientjes. Snij in stukjes.
- Snij de kaas in kleine blokjes en voeg ze samen met de rozijntjes en stukjes appel toe aan de bleekselderij en roer even om.
- Kraak de walnoten en breek ze in kleinere stukjes. Leg ze op de salade.
Trefwoord Appel, Bleekselderij, rozijnen
