Bleekselderijsalade met appel

Bleekselderijsalade

Bleekselderijsalade met appel, kaas en noten. Een soortgelijke salade aten we vroeger bij ons pap en mam regelmatig. Er waren veel groenten die één van mijn broers of ik niet lustten (en dat waren niet dezelfde groenten, dat zul je dan altijd zien) dus dat maakte het erg lastig om iets te maken wat we allemaal lustten. Niet dat daar veel rekening mee gehouden werd want ze vonden dat we alles een beetje moesten proeven om de smaak te ontwikkelen en dat is helemaal goed gekomen! Ik eet nu echt heel veel groenten met heel veel liefde en plezier.

Maar het is toch prettiger als iedereen lekker eet en op deze manier kun je bleekselderij, maar ook bijvoorbeeld witlof een stuk aantrekkelijker maken. Ik, en ook de Voorproever, vind hem nog steeds erg lekker. Deze bleekselderijsalade met appel heb ik verrijkt met rozijnen, walnoten, blokjes kaas en wat dressing. Zorg ervoor dat je de stelen bleekselderij wel goed van de draden ontdoet, anders eet het niet zo lekker. Wij eten deze salade meestal als bijgerecht bij gebakken aardappelen, maar ook bij een BBQ is het een fijne salade. 

Bleekselderijsalade

Bleekselderijsalade met appel

Deze makkelijke en super smaakvolle salade is goed voor 150 gram groenten en 75 gram fruit per persoon.
4.29 van 7 beoordelingen
Bereiding 15 minuten
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 stronk bleekselderij (1 stronk is ongeveer 300 gram)
  • 1 stuk friszoete appel
  • 3 el. rozijnen
  • 6 stuks walnoten
  • 3 el. halfvolle slasaus
  • 40 gram 30+ kaas

Instructies
 

  • Maak de bleekselderij goed schoon, ik haal ook altijd zoveel mogelijk de taaie sliertjes vanaf de bovenkant weg. Je zet dan je mesje schuin tegen de bovenkant aan en trekt zo de sliertjes naar onder toe er vanaf.
  • Snij de stelen in stukjes en doe in een schaal, meng dit met de slasaus.
  • Maak de appel schoon, laat de schil zitten voor de vezels en vitamientjes. Snij in stukjes.
  • Snij de kaas in kleine blokjes en voeg ze samen met de rozijntjes en stukjes appel toe aan de bleekselderij en roer even om.
  • Kraak de walnoten en breek ze in kleinere stukjes. Leg ze op de salade.
Trefwoord Appel, Bleekselderij, rozijnen
4.29 from 7 votes (7 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven