Shakshuka met spinazie en fetakaas

shakshuka met brood

Dit gerecht bevat weer lekker veel groenten! Hiermee kom je direct aan je dagelijkse hoeveelheid met één maaltijd. En nóg een voordeel; er zit brood bij ☺️. Dat vind ik zó lekker!! Lekker in de shakshuka dippen, heerlijk! Shakshuka is de laatste jaren erg populair geworden in Nederland. Waar het oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er zijn meerdere landen die zeggen dat het van hun komt. Ik heb het maar even als Marokkaans betiteld, het komt in ieder geval uit het Midden-oosten. Daar wordt dit gerecht ook vaak als ontbijt gegeten. Dat zie je wel in meer warmere landen, dat ze dan al warm gaan eten in de ochtend. Ik hou het hooguit bij een warm eitje hoor, ik eet dit soort dingen liever ‘s avonds. Heb jij weleens shakshuka op trouwens?!

shakshuka met spinazie

Shakshuka met spinazie en fetakaas

Dit kruidige gerecht bevat per portie maar liefst 350 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 2
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 550 gram romatomaten
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 stuks eieren
  • 75 gram fetakaas
  • 1 tl. korianderzaad (of gemalen)
  • 0,5 tl. komijn
  • 2 tl. paprikakruiden (mild)
  • 0,5 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 stuk bruin afbakbrood (150 gram)

Instructies
 

  • Als je een afbakbroodje hebt gekozen dan verwarm je eerst de oven voor en bak je het brood tussendoor af.
  • Rooster het korianderzaad even in een droge pan en vijzel dan klein (of gebruik de bolle kant van een lepel).
  • Snij de tomaten in blokjes. Voeg wat olie toe aan een grote pan en bak hier de tomatenblokje in.
  • Voeg dan ook de tomatenpuree, paprikakruiden, gemalen korianderzaad, komijn en wat peper toe aan de pan. Roer goed om.
  • Laat dit alles even zachtjes koken.
  • Voeg dan de (bevroren) spinazie en peterselie toe. Laat even warm worden.
  • Maak 2 kuiltjes in de saus en doe in elk kuiltje 1 ei. Laat dit een tijdje op laag vuur staan totdat de eieren gaar zijn.
  • Serveer met stukjes fetakaas over het gerecht heen en het brood om mee te dippen.
Trefwoord broodje, dippen, Stoofpot, tomaten
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top