Shakshuka met spinazie en fetakaas

shakshuka met spinazie en fetakaas

Shakshuka met spinazie en fetakaas. Ken je het gerecht shakshuka al? Ik heb het nu als Marokkaans recept ingevoerd, waar het exact vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar in ieder geval uit het Midden-Oosten. Dit vegetarische gerecht bevat weer lekker veel groenten en is ook nog budgetvriendelijk! Hiermee kom je direct aan je dagelijkse hoeveelheid met één maaltijd.

Nog een voordeel van deze shakshuka met spinazie en fetakaas; er zit brood bij ☺️. Dat vind ik zó lekker! Je dipt het brood lekker in de shakshuka om de saus lekker mee te eten. Shakshuka is de laatste jaren erg populair geworden in Nederland. In het Midden-Oosten wordt dit gerecht ook vaak als ontbijt gegeten maar hier meestal als avondmaaltijd. Je ziet wel vaker in warmere landen dat ze al warm gaan eten in de ochtend. Ik eet sinds een tijd volgens de Chinese voedingsleer en eet daardoor ook vaak warm in de ochtend. Maar ik moet zeggen dat ik dit kruidige gerecht toch nog steeds liever in de avond eet. Heb jij weleens shakshuka op?

shakshuka met spinazie en fetakaas

Shakshuka met spinazie en fetakaas

Dit kruidige gerecht bevat per portie maar liefst 350 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 2
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 550 gram romatomaten
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 stuks eieren
  • 75 gram fetakaas
  • 1 tl. korianderzaad (of gemalen)
  • 0,5 tl. komijn
  • 2 tl. paprikakruiden (mild)
  • 0,5 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 stuk bruin afbakbrood (150 gram)

Instructies
 

  • Als je een afbakbroodje hebt gekozen dan verwarm je eerst de oven voor en bak je het brood tussendoor af.
  • Rooster het korianderzaad even in een droge pan en vijzel dan klein (of gebruik de bolle kant van een lepel).
  • Snij de tomaten in blokjes. Voeg wat olie toe aan een grote pan en bak hier de tomatenblokje in.
  • Voeg dan ook de tomatenpuree, paprikakruiden, gemalen korianderzaad, komijn en wat peper toe aan de pan. Roer goed om.
  • Laat dit alles even zachtjes koken.
  • Voeg dan de (bevroren) spinazie en peterselie toe. Laat even warm worden.
  • Maak 2 kuiltjes in de saus en doe in elk kuiltje 1 ei. Laat dit een tijdje op laag vuur staan totdat de eieren gaar zijn.
  • Serveer met stukjes fetakaas over het gerecht heen en het brood om mee te dippen.
Trefwoord broodje, dippen, Stoofpot, tomaten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven