Je kunt het vast niet zien (en wij proefden het ook niet) maar de spaghetti op de foto zijn eigenlijk ‘ramen-noodles’. Haha! Ik had geen spaghetti in huis en wat blijkt, dit kan ook gewoon 😅. Maar het recept is gebaseerd op volkoren spaghetti wat ik normaal gesproken zou gebruiken. Ik heb op dit recept via Instagram commentaar gehad van een Italiaanse dame. Ze gaf aan dat dit zo echt niet geserveerd wordt in Italië, haha! Dat weet ik want ik heb een kookworkshop gehad in Italië en ze zijn nogal van de tradities als het op eten aankomt. Je moet dus echt de spaghetti met de saus vermengen en daarna serveren én ze gebruiken niet zoveel verschillende soorten groenten. Ik had aangegeven dat ik dat wist maar het zo lekker vond en ook een mooier plaatje vond. Ze kon er gelukkig mee lachen;).

Spaghetti met kabeljauw
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 teen knoflook
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk courgette
- 400 ml. tomatenpassata (gezeefde tomaten)
- 0,5 stuk citroen
- 300 gram kabeljauwhaas
- 0,5 el. rozemarijn
- 0,5 el. tijm
Instructies
- Snipper de ui en bak samen met de geperste (of kleingesneden) knoflook in wat olie in een grote pan.
- Kook de spaghetti volgens verpakking beetgaar.
- Snij de courgette eerst in schijfjes en daarna in blokjes. Voeg toe aan de pan met wat peper naar smaak.
- Bak de vis in dezelfde pan, draai om als één kant bruin is en zet dan het vuur lager.
- Voeg de kruiden en tom. saus toe aan de pan.
- Snij de cherrytomaatjes in twee en voeg aan de saus toe. Laat alles 10 minuten pruttelen.
- Leg een paar schijfjes citroen op de vis en geniet van deze heerlijke pan comfortfood.
