Sushibowl met zalm en wasabi dressing

sushibowl met zalm en wasabi dressing

Maak jij weleens sushirijst zelf? Deze sushibowl met zalm en wasabi dressing heb ik gemaakt met sushirijst en rijstazijn. Dus echt zoals ik de rijst ook maak voor als ik sushi zelf rol. Het is iets meer werk maar sushirijst is wel extra lekker met de plakkerige en smeuïge structuur. Je kunt ook andere rijst gebruiken hoor, mocht je het sneller klaar willen hebben. Ook dat is hartstikke lekker.

Ik heb deze sushibowl met zalm en wasabi dressing gecombineerd. De zoute warm gerookte zalm is lekker bij het zoete van de avocado. De sla en komkommer zijn dan weer lekker fris. De wasabi dressing is heel makkelijk te maken en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Zelf ben ik niet zo’n fan van pittig eten dus ik doe er altijd maar een klein beetje wasabi-pasta bij. Wij hebben er ook nog wat zeewiersalade bij gegeten, dat vind ik ook altijd zo ontzettend lekker! Zo is dit een makkelijk te maken en smaakvol Aziatisch gerecht geworden. 

sushibowl met zalm en wasabi dressing

Sushibowl met zalm en wasabi dressing

Deze heerlijke bowl bevat 225 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
wachttijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2
calorieën 625 kcal

Ingrediënten
  

Sushirijst

  • 100 gram sushirijst
  • 1 el. rijstazijn
  • 0,5 tl. suiker
  • 1 snufje zout

Overige ingrediënten

  • 0,5 stuk komkommer
  • 1 stuk avocado
  • 150 gram warm gerookte zalm
  • 0,5 el. sesamzaadjes

Wasabi-dressing:

  • 4 el. halfvolle slasaus
  • 0,5 tl. wasabipasta (meer of minder naar smaak)

Optioneel:

  • 1 stuk mango
  • 2 el. sojasaus
  • 3 el. zeewier-salade

Instructies
 

  • Kook de sushirijst volgens verpakking.
  • Snij ondertussen de sla grof. De komkommer snij je eerst in de lengte doormidden om dan met een lepeltje het vruchtvlees eruit te schrapen. Snij in plakjes.
  • Meng de slasaus met de wasabi.
  • Leg de sla verdeeld over de borden en doe de helft van de dressing er overheen.
  • Maak de avocado schoon en snij in plakjes. Leg de komkommer en avocado op de sla.
  • Nadat de sushirijst wat afgekoeld is doe je de azijn met suiker en zout in een klein pannetje, verwarm even totdat alles opgelost is. Meng de azijn door de rijst en verdeel dan over de borden.
  • Doe de rest van de dressing over de rijst en voeg nu ook de sesam en stukken zalm toe. Je kunt eventueel wat sojasaus en zeewiersalade erbij serveren.
Trefwoord Avocado, bowl, sesam, sushi, Zalm
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven