Tonijnburger op een sushibroodje

2 Oosterse Tonijnburgers op een sushibroodje

Tonijnburger op een sushibroodje met yoghurt-chilisaus, bosui, koriander, sesam en zeekraal. Ik hou enorm van tonijn, ik eet het regelmatig in een pasta of op een pizza. Deze keer leek het mij wel lekker om er tonijnburgers mee te maken. Tonijnburgers op een sushibroodje is het geworden! Ik heb allerlei Aziatische smaakmakers door de tonijn gemengd. Ik vind oosterse gerechten altijd zo lekker! En zo heb ik dus mijn Italiaanse gebruiken rondom tonijn veranderd in een Aziatisch tonijnrecept.

De tonijnburgers zijn heel makkelijk te maken, eigenlijk gewoon een kwestie van mengen, even laten opstijven en bakken. 
De sushibroodjes zijn wat lastiger want de sushirijst valt snel uit elkaar. In het vervolg zou ik dus gewoon de gekookte sushirijst in de juiste vorm drukken en dan zonder te bakken de tonijnburger er bovenop leggen. Net zo lekker en het is stukken minder vet. Zo maak je de tonijnburger op een sushibroodje nog gezond ook. Waar zou jij deze tonijnburger bij eten?

Tonijn burger 2

Tonijnburger op een sushibroodje

Een heerlijke unieke variant op een broodje hamburger!
4.75 van 4 beoordelingen
Bereiding 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

Ingrediënten 2 sushibroodjes:

  • 125 gram sushirijst
  • 1 eetlepel rijstazijn (+ 1/2 tl. suiker + snufje zout)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel zwarte sesam (eventueel)

Ingrediënten 2 tonijnburgers:

  • 1 blikje tonijn
  • 1 stuk ei
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 stuk bosui
  • 4 takjes koriander
  • 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • 2 theelepels ketjap
  • 2 eetlepels panko

Garnering:

  • 1 eetlepel zeekraal
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 stuk bosui

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens verpakking.
  • Doe alle ingrediënten voor de tonijnburgers, behalve de panko, in een keukenmachientje en mix even.
  • Roer dan de panko er ook doorheen.
  • Zet in de diepvries terwijl je de rest bereidt.
  • Maak de rest van de koriander en bosuitjes schoon en snij klein.
  • Maak de rijstazijn met het suiker en zout warm zodat de suiker oplost.
  • Giet het dan door de sushirijst en voeg ook evt. de zwarte sesamzaadjes toe.
  • Pak een rond bakje, leg daar wat huishoudfolie in en schep de helft van de rijst er in. Druk even aan en doe dit ook voor de andere helft.
  • Maak wat zonnebloemolie warm in een pan en bak de sushibroodjes bruin aan beide kanten (of leg de ongebakken sushibroodjes op een bord).
  • Lepel de sesamolie en sojasaus over de sushibroodjes.
  • Haal de tonijn uit de diepvries en doe hiermee hetzelfde (met folie de vorm maken, dan aan beide kanten bruin bakken). 
  • Op de sushibroodjes leg je de zeekraal, dan de burger en dan nog wat bosui en koriander.
  • Lekker met een chilisaus, wasabimayo of iets dergelijks. Ik heb wat Griekse yoghurt gemengd met chilisaus.
Trefwoord Burger, sushi, Tonijn
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven