Bij dit Turks brood caprese verwerk ik meerdere culturen en landen en dat is echt een geweldige combinatie geworden! Een multicultureel recept dus ;). Zo’n groot Turks brood kun je met allerlei lekkers vullen, deze keer kies ik voor een zomerse vulling. Ik heb eerst groene pesto op het brood gesmeerd, ik heb een heel lekker basisrecept voor groene pesto maar deze keer had ik weinig tijd dus heb ik een bakje pesto gekocht. Vervolgens gaan er een hoop plakken tomaat op, mozzarella en pijnboompitten. Dat schuif je even in de oven en daarna doe je er nog wat rucola op. Echt genieten dit!
Je kunt dit brood als borrelhapje serveren en in punten snijden bijvoorbeeld. De bovenkant van het Turkse brood leg je er bij het serveren weer op, dat snijdt en eet meteen makkelijker.
Ook kun je dit met 2 eten als hoofdgerecht of met 3 of 4 als je er een soepje bij serveert.
Turks brood caprese staat al in 20 minuten, inclusief oventijd, op jouw eigen eettafel. Een echt fijn recept voor in het weekend.
Turks brood caprese
Ingrediënten
- 1 stuk Turks brood
- 200 gram mozzarella
- 100 gram groene pesto
- 300 gram tomaten
- 20 gram rucola
- 2 el. pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snij de bovenkant van het brood los.
- Smeer de pesto op de onderkant van het brood.
- Was de tomaten en snij in gelijke plakjes, verdeel ze over het brood. Het kan zijn dat je ze neer moet leggen met een beetje overlap.
- Snij de mozzarella in plakjes en leg op de tomaten.
- Strooi wat peper naar smaak over het brood.
- Verdeel dan de pijnboompitjes er nog overheen.
- Bak in zo'n 10 minuten het brood af in de voorverwarmde oven.
- Doe de rucola op het gevulde brood en leg daarna de bovenkant van het brood terug. Dat snijdt en eet ook meteen stukken makkelijker.