Turkse pide met gehakt

Turkse pide met gehakt

Een Turkse pide met gehakt, olijven en fetakaas is echt een aanrader! Heb je weleens Turkse pides gegeten? Het is deeg in een bootvorm met allerlei hartige ingrediënten er in. Ik ben er dol op! In deze variant heb ik rundergehakt gebruikt, tomatensaus, tomaten, allerlei kruiden en bovenop olijven, rode ui en fetakaas. Omdat ik het altijd simpel wil houden heb ik kant-en-klaar deeg gebruikt. Dit keer heb ik gekozen voor pizzadeeg, maar je kunt ook flammkuchen-deeg gebruiken, dat is wat dunner en daardoor wat lighter. 

Turkse pide met gehaktEen Turkse pide met gehakt kun je prima als lunchgerecht eten. Of als avondmaaltijd met een rijkgevulde salade of gegrilde groenten erbij. Ik heb eerder al een vegetarische Turkse pide gemaakt. Dat was ook heel erg lekker! Omdat die wat lighter is en ik er ook veel meer groenten in heb verwerkt kun je er daarvan gewoon lekker twee nemen. 

Turkse pide met gehakt

Turkse pide met gehakt

Dit heerlijke broodje met gehakt, olijven en fetakaas is goed voor 94 gram groente per pide.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Turks
Porties 4 stuks
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers pizzadeeg (400 gram per rol)
  • 150 ml. tomatenpassata
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 75 gram Kalamata olijven
  • 150 gram rundergehakt
  • 50 gram fetakaasblokjes in olie
  • 2 tl. paprikakruiden
  • 2 tl. tijm
  • 1 el. peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk ei
  • 1 el. sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de plak pizzadeeg in 4 gelijke plakken. Leg ze op een ovenpapiertje.
  • Doe een eetlepel olijfolie in een pan, doe daar de geperste (of kleingesneden) knoflook, gehakt en paprikakruiden in. Bak even rul. Voeg daarna de tomatensaus met de tijm en peterselie toe.
  • Snij het vruchtvlees uit de tomaten en de rest in kleine blokjes. Snij de ui in dunne plakjes.
  • Verdeel de gehaktsaus over de deegplakken. Leg daarna de ui, fetakaas en olijven over de saus.
  • Druk de pides dicht aan de uiteindes zodat je bootjes krijgt. Op de randen doe je wat geklutst ei met sesamzaad.
  • Bak de pides af voor zo’n 10 tot 15 minuten. Eet er een heerlijke salade bij.
Trefwoord Fetakaas, gehakt, Olijven, pides
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven