Een Turkse pide met gehakt, olijven en fetakaas is echt een aanrader! Heb je weleens Turkse pides gegeten? Het is deeg in een bootvorm met allerlei hartige ingrediënten er in. Ik ben er dol op! In deze variant heb ik rundergehakt gebruikt, tomatensaus, tomaten, allerlei kruiden en bovenop olijven, rode ui en fetakaas. Omdat ik het altijd simpel wil houden heb ik kant-en-klaar deeg gebruikt. Dit keer heb ik gekozen voor pizzadeeg, maar je kunt ook flammkuchen-deeg gebruiken, dat is wat dunner en daardoor wat lighter.
Een Turkse pide met gehakt kun je prima als lunchgerecht eten. Of als avondmaaltijd met een rijkgevulde salade of gegrilde groenten erbij. Ik heb eerder al een vegetarische Turkse pide gemaakt. Dat was ook heel erg lekker! Omdat die wat lighter is en ik er ook veel meer groenten in heb verwerkt kun je er daarvan gewoon lekker twee nemen.
Turkse pide met gehakt
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg (400 gram per rol)
- 150 ml. tomatenpassata
- 2 stuks tomaten
- 1 stuk rode ui
- 75 gram Kalamata olijven
- 150 gram rundergehakt
- 50 gram fetakaasblokjes in olie
- 2 tl. paprikakruiden
- 2 tl. tijm
- 1 el. peterselie
- 1 teen knoflook
- 1 stuk ei
- 1 el. sesamzaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de plak pizzadeeg in 4 gelijke plakken. Leg ze op een ovenpapiertje.
- Doe een eetlepel olijfolie in een pan, doe daar de geperste (of kleingesneden) knoflook, gehakt en paprikakruiden in. Bak even rul. Voeg daarna de tomatensaus met de tijm en peterselie toe.
- Snij het vruchtvlees uit de tomaten en de rest in kleine blokjes. Snij de ui in dunne plakjes.
- Verdeel de gehaktsaus over de deegplakken. Leg daarna de ui, fetakaas en olijven over de saus.
- Druk de pides dicht aan de uiteindes zodat je bootjes krijgt. Op de randen doe je wat geklutst ei met sesamzaad.
- Bak de pides af voor zo’n 10 tot 15 minuten. Eet er een heerlijke salade bij.