Vegetarische groentesoep

Vegetarische groentesoep

Deze heerlijke vegetarische groentesoep heb ik weer eens gecombineerd met brood en kruidenboter :). Daar ben ik toch zo gek op! Als ik soep maak dan maak ik een hele grote pan, daar eet ik dan tussen de middag een kopje van bij de lunch voor een aantal dagen en de rest portioneer ik en stop ik in de diepvries. Ik eet steeds meer volgens de Chinese voedingsleer en dan is een kop verse groentesoep tussen de middag perfect.

We eten ook vaak soep als hoofdgerecht, we nemen dan ieder een paar kommen, maar dan wil ik er nog wel iets bij voor wat extra vulling. Een goed excuus om weer brood met kruidenboter te eten, haha.

Een zelfgemaakte vegetarische groentesoep is veel lekkerder maar vooral veel gezonder dan een kant-en-klare soep. De soepen uit een fabriek zitten boordevol zout en zijn ook helemaal niet goedkoop. Als je groenten uit het seizoen neemt dan is een zelfgemaakte soep ook nog eens budgetvriendelijk, en dat is extra genieten wat mij betreft.

Deze soep is niet alleen vegetarisch, hij is ook vegan. Als je dan ook nog vegan boter gebruikt om de kruidenboter te maken dan heb je een fantastische maaltijd.

Vegetarische groentesoep

Vegetarische groentesoep

Deze heerlijke soep is goed voor maar liefst 180 gram groenten per kom soep!
3.50 van 6 beoordelingen
Bereiding 30 minuten
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 kommen
calorieën 94 kcal

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuk bloemkool
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram bleekselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje vermicelli
  • 1 stuks groentebouillonblokje (minder zout)
  • 40 gram bladselderij
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Maak alle groenten schoon en snij in kleine porties (zo groot als je zelf lekker vindt in soep).
  • De sjalotjes mag je snipperen.
  • Doe wat plantaardige olie in een soeppan en bak daar de ui en (geperst of kleingesneden) knoflook even in aan.
  • Voeg dan alle groenten toe, behalve de bladselderij. Roer even om en giet 1 liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje.
  • Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuutjes koken.
  • Doe dan de bladselderij erbij (hou nog wat achter ter garnering).
  • Kook de soep voor nog 10 minuten. De laatste 4 minuten voeg je de vermicelli toe.
  • Garneer met de overgebleven bladselderij. 
Trefwoord bloemkool, Groenten, Soep
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven