Vegetarische groentesoep

Vegetarische groentesoep

Deze heerlijke soep heb ik weer eens gecombineerd met brood en kruidenboter :)). Daar ben ik toch zo gek op! Als ik soep maak dan is dat meestal als hoofdmaaltijd vandaar dat ik dan nog wel iets erbij wil voor wat vulling. Een zelfgemaakte soep is veel lekkerder maar vooral veel gezonder dan een gekochte soep. De soepen uit een fabriek zitten boordevol zout en zijn ook helemaal niet zo goedkoop. Als je groenten uit het seizoen neemt dan is een zelfgemaakte soep ook nog een heel budgetvriendelijk. En dat is extra genieten wat mij betreft.

Vegetarische groentesoep

Vegetarische groentesoep

Deze heerlijke soep is goed voor maar liefst 180 gram groenten per kom soep!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 min
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 4 kommen
calorieën 94 kcal

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuk bloemkool
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram bleekselderij
  • 2 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje vermicelli
  • 1 stuks groentebouillonblokje (minder zout)
  • 40 gram bladselderij
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Maak alle groenten schoon en snij in kleine porties (zo groot als je zelf lekker vindt in soep).
  • De sjalotjes mag je snipperen.
  • Doe wat plantaardige olie in een soeppan en bak daar de ui en (geperst of kleingesneden) knoflook even in aan.
  • Voeg dan alle groenten toe, behalve de bladselderij. Roer even om en giet 1 liter water in de pan en verkruimel het bouillonblokje.
  • Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuutjes koken.
  • Doe dan de bladselderij erbij (hou nog wat achter ter garnering).
  • Kook de soep voor nog 10 minuten. De laatste 4 minuten voeg je de vermicelli toe.
  • Garneer met de overgebleven bladselderij. 
Trefwoord bloemkool, Groenten, Soep
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top