Vegetarische noedelsoep

Vegetarische noedelsoep

Ik heb weer een heerlijke maaltijdsoep voor je gemaakt. Vegetarische noedelsoep met lekker veel groenten, rijstnoedels, koriander en ei. Hou je niet van koriander? Dan kun je ook bijvoorbeeld platte peterselie gebruiken. 

Warme lunch

Sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, maak ik regelmatig een warme lunch. Deze vegetarische noedelsoep past perfect in mijn eetpatroon volgens de TCV (Traditionele Chinese Voedingsleer) omdat ik hiermee extra groenten toevoeg aan mijn dag en er van meerdere elementen ingrediënten in zitten. 

Flexitariër

Ik eet overigens niet altijd vegetarisch hoor! Ik eet zo afwisselend mogelijk, een paar keer per week vis, één of twee keer vlees en verder wel veel vegetarisch of soms (per geluk) vegan

Vegetarische noedelsoep

Vegetarische noedelsoep

Deze kruidige noedelsoep is goed voor 200 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang lunch, maaltijdsoep
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 380 kcal

keukenapparatuur

  • 1 vijzel

Ingrediënten
  

  • 100 gram rijstnoedels
  • 200 gram wortelen
  • 100 gram taugé
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks eieren
  • 1 handje verse koriander (of platte peterselie)

Voor de bouillon:

  • 1 teen knoflook
  • 1 tl. korianderzaad
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 el. vissaus
  • 1 blokje groentenbouillon (minder zout)
  • 1 liter water

Optioneel:

  • gebakken uitjes
  • zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Doe wat olie in een soeppan (1 el. per persoon). Voeg de geperste (of kleingesneden) knoflook, vissaus, gember en korianderzaad (eerst vijzelen) toe.
  • Doe dan het water en de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
  • Kook de noedels in een andere pan volgens verpakking en breng water aan de kook voor de taugé.
  • De wortelen en champignons mag je in plakjes snijden. Doe ze samen in een pan met een beetje olie en bak bruin.
  • De taugé mag je overgieten met gekookt water, verdere garing hebben ze niet nodig.
  • Kook de eieren zo'n 5 minuten (ik had ze even uit het oog verloren, haha, maar ze zijn eigenlijk iets zachter lekkerder in een noedelsoep).
  • Leg alle groenten in grote/brede soepkommen en verdeel de noedels daar overheen. Voeg nog wat peper naar smaak toe.
  • Leg wat verse koriander (of peterselie) en een ei in de kommen erbij. Giet de hete bouillon er overheen en strooi eventueel wat sesamzaadjes en/of gebakken uitjes over het geheel heen.
Calories: 380kcal
Trefwoord Ei, Gember, Kruiden, Noedels, sesam, Verse kruiden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven