Vegetarische pasta met pompoenpitten

vegetarische pasta met pompoenpitten

Ik heb weer eens een supersimpele vegetarische pasta met pompoenpitten voor je. Dit eenpansgerecht is al in 25 minuten klaar en door de heerlijke verse basilicum en citroen is het een heerlijk fris gerecht geworden. Lekker op warme dagen of om juist de zon weer in huis te halen. 

Lekker veel groenten

Ik eet zoveel mogelijk groenten op een dag, tijdens de lunch én avondeten. Dan weet je zeker dat je voldoende binnen krijgt en ik vind het ook nog eens hartstikke lekker. In deze vegetarische pasta met pompoenpitten zit ongeveer 250 gram groenten per persoon. Dat is meteen genoeg volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het Voedingscentrum. Omdat ik, naast de westerse voedingsleer, ook de Chinese voedingsleer opvolg eet ik meer groenten dan deze aanbevolen hoeveelheid. Tegenwoordig zitten er minder voedingsstoffen in groenten omdat de grond wat meer uitgeput is. Daardoor heb je meer nodig. Als je alleen maar biologische groenten eet dan zou dit wel voldoende kunnen zijn (daar zitten veel strenge regels aan waardoor het meer voedingsstoffen behoudt). Je vindt onder deze link alle recepten met extra veel groenten per persoon. 

Eenpansgerechten

Deze pasta heb ik als eenpansgerecht gemaakt. Dat is extra makkelijk en scheelt weer afwas. Je kunt veel soorten pasta op deze manier bereiden, als het maar kleine pasta is zoals deze kleine penne, macaroni of orzo. Geniet van deze gezonde vegetarische pasta met pompoenpitten!

vegetarische pasta met pompoenpitten

Vegetarische pasta met pompoenpitten

Deze makkelijke eenpanspasta is goed voor 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 490 kcal

keukenapparatuur

  • 1 rasp

Ingrediënten
  

  • 110 gram kleine penne
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk courgette
  • 15 gram pompoenpitten
  • 0,25 stuk citroen
  • 50 gram geraspte kaas
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teen knoflook

Instructies
 

  • Pers de knoflook of snij in stukjes. Doe wat olijfolie (een eetlepel per persoon), de knoflook en een tak basilicum in een grote koekenpan en bak even.
  • Snipper de ui en voeg toe aan de pan. Was en snij de courgette in blokjes en voeg ook toe aan de pan. Roer om en bak op hoog vuur voor zo’n 2 minuutjes.
  • Weeg de pasta af en voeg toe. Vul de pan met water zodat de pasta nét onder staat. Voeg wat peper en eventueel een beetje zout toe. Breng aan de kook en laat zo’n 7 minuten zachtjes pruttelen, roer regelmatig om.
  • Rasp de citroenschil en snij de cherrytomaatjes in vieren. Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Haal dan de grote koekenpan van het vuur en haal eventueel overtollig water weg (een klein laagje mag blijven liggen).
  • Voeg de citroen-zest, geraspte kaas, cherrytomaatjes en de rest van de basilicum toe en roer om. Laat even staan zodat de saus kan indikken. Voeg op het laatst de pompoenpitten toe.
Trefwoord Citroen, courgette, Pasta, Pompoenpitten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven