Deze wentelteefjes met vers fruit zijn heel het jaar door een topper. Zeker als je met wat ouder brood nog iets goddelijks wilt maken. Als je een uitgebreide brunch verzorgd, voor Pasen bijvoorbeeld, dan is dit ook een heel goed idee. Dit lust iedereen toch?
Lekker met vers fruit en wat kaneel-vanillesuiker en je maakt hier echt een feestje van. Een zoet gerecht wat ook als dessert een fijn recept is. Ik maak trouwens ook gewoon met vers brood wentelteefjes met vers fruit hoor! Het is te lekker om te wachten, haha. Maak jij weleens wentelteefjes?
Wentelteefjes met vers fruit
Lekker zoet en fris tegelijk!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Dessert, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 4 wentelteefjes
Ingrediënten
- 4 stuks boterhammen (oude)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 stuk ei
- 200 ml melk
- 1 stuk banaan
- 100 gram aardbeien
Instructies
- Doe de helft van de vanillesuiker bij de melk in een lage schaal (soepbord kan ook). Klop de eieren/het ei los en doe dat er ook bij.
- Doe de helft van de kaneel erbij maar zeef dat eerst even zodat het goed mengt. Roer goed door elkaar.
- Haal de korstjes van het brood (geef je ze dan wel aan je huisdier of de geitjes/eendjes in de buurt?).
- Haal de boterhammen door het mengsel zodat het goed bedekt en een beetje ingetrokken is.
- Bak ze aan beide kanten bruin in een hete pan met wat vloeibare bakboter.
- Ondertussen meng je de overige kaneel met de rest van de vanillesuiker. Maak het het fruit schoon en snij in grove stukken.
- Heerlijk om nog wat van dat suikergoedje over de wentelteefjes te strooien! Serveer met het verse fruit.
Trefwoord Aardbei, Bananen, Wentelteefjes