Wortelcake met walnoten. Het is nog nooit zo lekker geweest om groenten te eten hoor! Dat konijn bij de bakker weet er niks van ;). Zoals de meesten die weleens wat vaker iets van me maken (of me al een tijdje volgen op mijn Instagram-pagina) wel weten, ben ik niet zo goed in bakken. Ik vind het ook echt niet leuk om een recept exact te moeten volgen dus dat helpt natuurlijk ook niet meer. Ik vind het veel leuker om lekker mijn eigen creativiteit er in te leggen. Een cake maken lukt me dan nog wel, haha. En het voordeel is dat je daar ook best wel mee kunt variëren.
In deze wortelcake met walnoten kon ik wat minder suiker doen omdat wortel al zoet is van zichzelf en ik heb zonnebloemolie gebruikt in plaats van gewone boter. Dat scheelt al met al weer wat aan gezondheidsvoordelen. Gelukkig zijn de prijzen van olie weer wat gezakt en het maakte deze cake extra smeuïg. Met de walnoten en kaneel heeft het een herfstige tint gekregen. Geniet er weer van!
Wortelcake met walnoten
keukenapparatuur
- 1 handmixer
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 stuks eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 300 ml. zonnebloemolie
- 2 tl. vanille-extract
- 400 gram geraspte wortelen (of zelf raspen)
- 125 gram gebroken walnoten
- 2 tl. kaneel
- 1 snuf zout
- 10 gram poedersuiker (ter garnering)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een regulier cakeblik in met (vloeibare) boter.
- Meng de eieren met de suiker, vanille-extract en zonnebloemolie met een mixer.
- Zeef het bakmeel en spatel dat door het mengsel heen.
- Ook het snufje zout en de kaneel kun je er nu doorheen spatelen, meng alles goed.
- De wortel kun je geraspt kopen of zelf raspen. Voeg de geraspte wortel in delen toe en blijf steeds goed omroeren.
- Breek de walnoten in grove stukken, hou nog een paar walnoten over, die kun je later nog bij of op de cake leggen. Voeg de gebroken walnoten ook aan het mengsel toe.
- Bestuif je ingevette bakblik met wat meel. Doe het beslag in de vorm en bak af in de oven.
- Kijk na 45 minuten even met een prikker of het al gaar is, ligt een beetje aan je oven. Uiterlijk een uur zou voldoende moeten zijn.
- Garneer met wat poedersuiker en de hele walnoten.