Wortelcake met walnoten

Wortelcake

Het is nog nooit zo lekker geweest om groenten te eten hoor!! 😁 Dat konijn weet er niks van 🐰 (komt een konijn bij de bakker….😉). Zoals de meesten die weleens wat vaker iets van me maken (of me al een tijdje volgen op mijn Instagram-pagina) wel weten, ben ik niet zo goed in bakken. Ik vind het ook echt niet leuk om een recept exact te moeten volgen. Heb er dan ook totaal geen moeite mee als jullie een recept van me maken ter inspiratie en er zelf een flinke draai aan geven. Ik snap dat heel goed! Lekker je eigen creativiteit er in leggen. Een cake maken kan ik dan nog wel, haha. En het voordeel is dat je daar ook best wel mee kunt variëren. In deze cake kon ik wat minder suiker doen omdat wortel al zoet is en ik heb zonnebloemolie gebruikt in plaats van gewone boter. Gelukkig zijn de prijzen van olie weer wat gezakt en het maakte deze cake echt super smeuïg. Met de walnoten en kaneel heeft het een herfstige tint gekregen. Geniet er weer van!! 

Wortelcake

Wortelcake met walnoten

Deze cake is heerlijk smeuïg en goed voor 400 gram groenten per cake!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 min
Oventijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 min
Gang Dessert, Tussendoortje
Keuken Frans
Porties 1 cake

keukenapparatuur

  • 1 handmixer

Ingrediënten
  

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 300 ml. zonnebloemolie
  • 2 tl. vanille-extract
  • 400 gram geraspte wortelen (of zelf raspen)
  • 125 gram gebroken walnoten
  • 2 tl. kaneel
  • 1 snuf zout
  • 10 gram poedersuiker (ter garnering)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een regulier cakeblik in met (vloeibare) boter.
  • Meng de eieren met de suiker, vanille-extract en zonnebloemolie met een mixer.
  • Zeef het bakmeel en spatel dat door het mengsel heen.
  • Ook het snufje zout en de kaneel kun je er nu doorheen spatelen, meng alles goed.
  • De wortel kun je geraspt kopen of zelf raspen. Voeg de geraspte wortel in delen toe en blijf steeds goed omroeren.
  • Breek de walnoten in grove stukken, hou nog een paar walnoten over, die kun je later nog bij of op de cake leggen. Voeg de gebroken walnoten ook aan het mengsel toe.
  • Bestuif je ingevette bakblik met wat meel. Doe het beslag in de vorm en bak af in de oven.
  • Kijk na 45 minuten even met een prikker of het al gaar is, ligt een beetje aan je oven. Uiterlijk een uur zou voldoende moeten zijn.
  • Garneer met wat poedersuiker en de hele walnoten.
Trefwoord Walnoten, Wortelen, Zoet
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top