Zalm-mango-taco’s met hangop

Zalm-mango-taco’s met hangop op een grote schaal met tomaatjes en salade er langs

Geloof het of niet, deze heerlijkheden heb ik een paar jaar terug gemaakt voor de familie tijdens kerst 😆. Ach ja, ik blijf bij het motto ‘gewoon eten waar je zin in hebt’. Maakt niet uit dat het vriest dat het kraakt toch? 😅 Maar in de zomer ook erg lekker dus! ☺️ Ik had ze toen met zure room gemaakt i.p.v. hangop. Dit is een wat lichter variant. En nee, al die vulling er in proppen lukt ook mij niet helaas, haha!! Maar de rest eten we er gewoon naast!

Zalm-mango-taco’s met hangop op een grote schaal met tomaatjes en salade er langs

Zalm-mango-taco’s met hangop

Verrukkelijke gezonde taco's met hangop! Een toppertje voor in het zonnetje!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks taco
  • 1 stuk avocado
  • ½ stuk mango
  • ½ stuk komkommer
  • 75 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks zalmfilets
  • 3 eetlepels hangop (gewoon yoghurt kan ook)
  • 20 gram verse koriander
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 stuk limoen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in en leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de schaal.
  • Doe er de paprikapoeder en peper naar smaak op en bak in 9 minuten boterzacht.
  • Ondertussen kun je de avocado in stukjes snijden en de cherrytomaatjes in vieren. Doe ze samen in een schaaltje met een beetje limoensap tegen het verkleuren.
  • Snij de mango in kleine stukjes en de komkommer ook. De komkommer snij je eerst in de lengte door, dan schraap je met een lepel het hart eruit en kun je de rest in blokjes snijden.
  • Doe de blokjes mango (alles moet echt klein zodat je zoveel mogelijk in de taco’s kunt krijgen ;)) en de blokjes komkommer samen in een ander schaaltje met een gedeelte van het sap van de limoen.
  • Doe de eetlepels hangop met kleingesneden koriander en het sap van 1/4 van de limoen in een schaaltje en meng met een lepel. 
  • Bak ook de taco’s af volgens verpakking (het is niet erg als de zalm ondertussen afkoelt). 
  • Bouw de taco’s op door er wat van de avocado/tomaat, komkommer/mango, zalm, wat yoghurtdip en verse koriander in te doen.
  • Succes met niet knoeien! 🤣🥰
Trefwoord Hangop, Mango, Taco, Zalm
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top