Deze overheerlijke havermoutkoekjes met banaan, pure chocolade en pitten/zaden zijn supersnel klaar. Het is eigenlijk een kwestie van alles goed mengen en dan voor 20 minuutjes in de oven. Omdat ik alleen havermout heb gebruikt als beslag is het een lekker ‘taai’ koekje geworden. Ik hou daarvan!
Ik heb lijnzaad en zonnebloempitten toegevoegd, zo krijg je extra goede voedingsstoffen binnen. En de volkoren havermout zorgt voor veel vezels. Om de koekjes zoet te krijgen zonder suiker te gebruiken heb ik (over)rijpe banaan gebruikt. Zo zijn deze makkelijke havermoutkoekjes met banaan een gezond tussendoortje geworden.
Je kunt deze koekjes ook in grotere hoeveelheden maken als je bijvoorbeeld meer bananen hebt die op moeten, je vriest dan gewoon een gedeelte in.
Havermoutkoekjes met banaan
Ingrediënten
- 1 stuk (over)rijpe banaan
- 50 gram volkoren havermout
- 1 el. zonnebloempitten
- 1 tl. lijnzaad
- 15 gram pure vegan chocholade
- 1 snufje kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Als je hele lijnzaadjes hebt dan moet je ze eerst vijzelen, anders kan je lichaam de voedingsstoffen niet goed verwerken. Voor de zonnebloempitten hoeft dat niet omdat je die eerst kapot bijt.
- Prak de banaan met een vork door de havermout en voeg dan de lijnzaad en zonnebloempitten toe.
- Breek de chocola in kleine stukjes en roer door het mengsel samen met een snufje kaneel.
- Leg bakpapier op een ovenrooster en maak even grote koekjes van het mengsel.
- Bak op 180 graden voor zo’n 20 minuten in de oven. Smullen maar!