Orzo met witlof

Orzo met witlof

Ik heb een heerlijk romige orzo met witlof en verse basilicum gemaakt. En ik heb trouwens ook nog Parmezaanse kaas toegevoegd, dat hoort er echt bij vind ik. Zo is dit een snelle vegetarische topper geworden, in 20 minuten staat het al op jouw eigen eettafel. 

Eenpansgerechten

Wij hebben een vaatwasser dus voor afwas maakt het niet direct zo heel veel uit om een eenpansgerecht te maken. Maar het kan zomaar zijn dat de vaatwasser dan wel minder vaak aan hoeft! Een eenpansgerecht is ook gewoon heel makkelijk want je weet zeker dat alles op de juiste tijd en tegelijkertijd klaar en warm is. 

Rauwe witlof

Witlof bevat weinig kcal. en zit vol vezels. Ideaal om regelmatig te eten dus! Alleen vind ik persoonlijk de gegaarde variant niet zo heel lekker. Er zit dan vaak wel kaas en ham bij dus dat zorgt er wel voor dat het best oké is, haha. Maar over het algemeen eet ik witlof het liefst rauw in een lekkere salade ofzo. Daarom bak ik de witlof in deze orzo met witlof maar heel kort mee, dan blijft het lekker knapperig en heb je een wat rauwe witlof. Hou je meer van gegaarde? Dan verwarm je de witlof gewoon wat langer. 

Orzo met witlof

Orzo met witlof

Dit romige eenpansgerecht met orzo en witlof bevat 150 gram groenten per persoon.
4 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 555 kcal

keukenapparatuur

  • 1 rasp (of je koopt geraspte Parmezaanse kaas)

Ingrediënten
  

  • 150 gram orzo
  • 1 stuk verse basilicumplant
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuks witlof (flinke stronken)
  • 200 gram cottage cheese
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el. extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Pers de knoflook (of snij klein) en zet samen met wat olie op het vuur in een grote koekenpan.
  • Doe er een aantal takjes verse basilicum bij en bak even.
  • Vervolgens mag de orzo erbij, giet een goede laag water of bouillon over de orzo en laat dit 11 minuten zachtjes koken. Zo nodig voeg je tussendoor wat water toe. Proef na 11 min. of het gaar is.
  • Snij ondertussen de witlof in grove stukken, haal de bittere kern eruit.
  • Meng de extra vierge olijfolie met wat peper naar smaak door de cottage cheese en roer door de gegaarde orzo.
  • Rasp (zo nodig) de Parmezaanse kaas en roer de helft ervan, samen met de witlof ook door de orzo.
  • Scheur of snij de rest van de basilicumblaadjes en roer door het gerecht. Haal van het vuur af (zodat de witlof nog lekker knapperig blijft) en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
Trefwoord Basilicum, Huttenkase, Orzo, Verse kruiden, Witlof
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven