Zoete aardappel met vadouvan, Griekse yoghurt en zalm

Zoete aardappel met vadouvan met broccoli erlangs op de foto

Deze zoete aardappel met vadouvan, Griekse yoghurt en zalm had ik in mei 2020 al gemaakt, dat kun je ook wel zien aan de foto denk ik. 😉 Maar het is zo’n lekker gerecht en supersimpel dus ik wilde hem toch graag hier voor je plaatsen. Eet jij weleens zoete aardappel? Ik eet het niet supervaak maar als ik het dan weer eens maak, en zeker met vadouvan er overheen, dan weet ik eigenlijk niet meer waarom. Het is een groente en hartstikke lekker van smaak.

Als je eens wat meer zin hebt in zoet, maar liever een gezond product eet, dan is dit echt een aanrader. Je zoete drang wordt bevredigd en je eet toch heel gezond. De zalm is lekker zilt van smaak tegenover het zoete en de frisheid komt van de yoghurt. Hoe eet jij een zoete aardappel het liefst? Laat het me weten via het reactie veld onderaan de pagina. 

Zoete aardappel met vadouvan met broccoli erlangs op de foto

Zoete aardappel met vadouvan, Griekse yoghurt en zalm

In dit recept van mij zitten 250 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 630 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks zoete aardappelen (ong. 600 gram)
  • 10 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels vadouvan
  • 150 mililiter Griekse yoghurt (10% vet)
  • 150 gram gerookte zalmchunks
  • 3 stuks bosuitjes
  • 10 gram bieslook (verse)
  • 10 gram peterselie (verse)
  • 400 gram broccoli (of andere groenten die je lekker vindt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de aardappelen goed schoon (laat de schil zitten voor smaak, vezels en vitamientjes!) en snij doormidden in de lengte. Prik wat gaatjes in de schil met een vork.
  • Leg per 2 delen op een aluminiumfolietje en bestrijk de binnen- en buitenkant per aardappel met 1 el. vadouvan gemengd met 1 eetlepel olie.
  • Doe de folies dicht en bak zo’n 30 tot 45 minuten in de oven (ligt aan de grootte, check het tussendoor even).
  • Ondertussen doe je de citroensap, wat bieslook, peterselie en wat peper door de Griekse yoghurt en rooster je alvast de pijnboompitjes.
  • Snij de bosui in ringetjes en kook de broccoli beetgaar.
  • Ik had niet zo’n dikke aardappelen dus ze waren na 30 min. gaar.
  • Doe een goede eetlepel Griekse yoghurt in de aardappel, doe daar de zalm, bosui-ringetjes en de pijnboompitjes op en eet samen met de gekookte groentes.
Trefwoord Vadouvan, Yoghurt, Zalm, Zoete aardappel
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven