Dit heerlijke broodje oosterse kip heb je in een kwartier klaar en bevat de nodige groenten. Ik heb aubergine, courgette en bosui gebakken en daar het broodje mee belegd. Ik eet bijna elke dag groenten bij de lunch, volgens de Chinese voedingsleer. Ik had deze groenten nog liggen en besloot het bij de oosterse gemarineerde kip te doen. Maar je kunt ook andere groenten gebruiken uiteraard. Net wat je lekker vindt.
De oosterse keuken
Ik ben dol op de Aziatische keuken en vind het leuk om zo’n Hollands broodje op te leuken met oosterse smaakmakers. Ik had nog oosterse marinade staan en heb die kunnen gebruiken. Mocht je die niet hebben dan kun je voor dit broodje oosterse kip met gebakken groenten in het recept kijken, daar staat ook een marinade-optie in.
De Chinese voedingsleer en brood
Ik eet nu zo’n anderhalf jaar volgens de Chinese voedingsleer. Ik was op zoek naar een manier om minder last van opgeblazen buiken te hebben en meer energie te krijgen. Dat is door de Chinese voedingsleer zeker gelukt! Veel mensen denken dat je dan geen brood meer mag eten maar dat is (gelukkig!) niet waar. Je kunt wel beter zuurdesem of speltbrood eten. Speltbrood werkt bij mij het beste, dat wordt makkelijker verteerd door je lichaam en geeft dus de minste klachten en een snelle aanvoer van nieuwe energie. In het weekend eet ik ook gewoon graag luxe broodjes tijdens de lunch en dan kan dat ook best weleens een volkoren of Italiaanse bol zijn hoor. Ik combineer dat wel altijd met soep en/of warme groenten.
In balans met voeding
Ik ben door de Chinese voedingsleer veel meer in balans gekomen waardoor ik minder klachten heb, een beter immuunsysteem en meer energie. Doordat ik goed in balans ben kan ik ook schipperen en minder voedzame producten eten. Wil je ook meer in balans komen en toch genieten van dit heerlijke broodje oosterse kip? Kijk dan eens op deze pagina met meer informatie.
Broodje oosterse kip
Ingrediënten
- 1 stuk luxe bol (naar keuze)
- 125 gram kipfilet of kippendij
- 3 el. oosterse kipmarinade (of je mengt olijfolie met sojasaus, honing en peper)
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 teen knoflook
- 50 gram courgette
- 50 gram aubergine
- 1 stuk bosui
- 1 tl. sesamzaadjes
Instructies
- Marineer de kip zo lang mogelijk (maar direct ervoor kan ook). Snij de kip in even grote stukken en marineer in de gember, kleingesneden knoflook en marinadesaus.
- Snij de aubergine en courgette in dunnen plakjes. Snij de bosui in ringetjes en hou het groene gedeelte apart van de witte ringetjes.
- Bak de aubergine en courgette samen met de witte bosui in een beetje olie bruin. Voeg naar smaak peper toe.
- Bak de gemarineerde kip samen met de sesamzaadjes in een aparte pan kort gaar.
- Snij het broodje open, leg eerst de groenten er op, daarna de stukjes kip en eindig met de groene ringetjes bosui.