Caesarsalade

Caesarsalade

Sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, ben ik minder maaltijdsalades gaan eten. De Chinese geneeskunde (TCM) is qua voeding gebaseerd op het optimaliseren van de spijsvertering en daarmee de opname van voedingsstoffen. Om dat te bereiken kun je het beste niet te veel rauw eten, dat is veel moeilijker voor je lichaam om te verwerken.

In de lente en zomer meer rauwkost

Een Caesarsalade (of een bijgerecht van rauwe groenten) kan vanaf warme dagen in de lente wel weer. Liefst niet te vaak en let hierbij ook echt goed op de werking die het eten ervan heeft op je lichaam. Je leert voeding te selecteren voor je lichaam en eventuele klachten in de cursus ‘De Chinese voedingsleer – met de seizoenen mee’.

Als ik een salade eet dan is deze Caesarsalade de eerste die ik maak. Ik vind dit toch ook wel één van de lekkerste.

Eigen twist op de klassieker

De caesarsalade is een echte klassieker, maar aan deze salade heb ik mijn eigen draai gegeven. Sowieso heb ik de dressing zelf op smaak gemaakt en heb ik vezelrijke croutons gemaakt.

Caesarsalade

Caesarsalade

De bekende caesarsalade is één van mijn favorieten. Deze salade heeft ongeveer 150 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
Calories 565 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de caesardressing:

  • 1 theelepel milde mosterd
  • ½ teentje knoflook
  • 2 stuks ansjovis
  • 2 theelepel kappertjes
  • 5 eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 20 gram geraspte parmezaan
  • ¼ stuks citroen (citroensap)
  • 2 eetlepels water

Salade voor twee personen:

  • 150 gram romaine sla
  • 2 stuks bruine sneetjes brood
  • 250 gram kippendijtjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 stuks gekookte eieren
  • ½ stuks komkommer (in plakjes)
  • 15 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Kook de eieren hard in zo'n 10 minuten.
  • De kip snij je in even grote stukken en bak je bruin in vloeibaar bakboter met het halve teentje knoflook.
  • Snij de komkommer in plakjes. Was en snij de sla als je deze in een krop hebt gekocht.
  • De rest leg je op het bord, beginnend bij de sla, dan de komkommer, kip, de Parmezaanse kaas schaaf je er in grote stukken over met bijv. een kaasschaaf en je eindigt met het hardgekookte ei.
  • Je maakt nog croutons van de sneetjes brood door ze in vierkantjes te snijden en te bakken in een pan met een beetje olie (bijv. de pan waar je de kip in gebakken hebt).
  • Maak de dressing door al deze ingrediënten in een keukenmachientje te mengen of met een staafmixer. Giet deze over de salade heen, smakelijk eten!
Calories: 565kcal
Trefwoord Ei, Kip, Parmezaanse kaas, salade

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven