Deze camembert met rozemarijn en honingnoten uit de oven is zo goed! Ik ben dol op kaas, in (bijna) alle soorten en maten, en ook op hartige borrelhapjes dus dit was een schot in de roos. Lekker makkelijk te maken en ook nog snel klaar. Ik heb amandelen gebruikt maar je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken. Bak er ook een stokbroodje bij af, of zo’n breekbrood bijvoorbeeld. Dan kun je de gesmolten camembert daar lekker op smeren of het brood er in dopen. Bekijk hier nog meer borrelhapjes. Geniet van een lekkere borrel met deze camembert met rozemarijn en honingnoten.
Camembert met rozemarijn en honingnoten
Dit heerlijke borrelkaasje is supersnel klaar en werkelijk goddelijk.
Nog geen beoordeling
Bereiding 5 minuten min
oventijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 1 camembert
Ingrediënten
- 1 stuk camembert
- 1 takje rozemarijn
- 1 teen knoflook
- 15 gram amandelen
- 1 el. honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de camembert uit het doosje, haal het plastic er vanaf en leg de kaas terug in het onderste deel van het doosje.
- Maak met een mesje wat sneetjes in de kaas. Pak een (kaas)schaaf en maak dunne plakjes van de knoflook. Steek ze in de inkepingen van het kaasje.
- Was en knip de rozemarijn kleiner en steek hier en daar in de kaas.
- Pak een schaaltje en meng de amandelen met de honing, leg ze dan op de kaas.
- Bak af in 10 tot 15 minuten (totdat de bovenkant wat bruin wordt) en eet deze gesmolten camembert met een heerlijk stokbroodje.
Trefwoord Amandelen, Kaas, Knoflook, Rozemarijn