Cupcakes van amandelmeel met botercrème

cupcakes van amandelmeel met botercrème

Ik ben best wel trots op deze knappe cupcakes van amandelmeel met botercrème. Ik ben namelijk niet zo van het bakken en doe dat dus ook bijna nooit. Ik vind het niet leuk om een recept exact na te moeten maken en ontwikkel liever zelf hartige maaltijden met veel groenten. Met cakejes kun je nog wel zelf varieren en een pot amandelmeel moest op, dus vandaar deze heerlijke cupcakes!

Gezondheidsvoordelen van amandelmeel

Ik heb in deze cupcakes van amandelmeel met botercrème zoveel mogelijk amandelmeel gebruikt. De pot moest op maar het heeft ook zo zijn gezondheidsvoordelen. Amandelmeel bevat gezonde vetten, eiwitten, vitamine B en een aantal mineralen. Bovendien is amandelmeel koolhydraatarm. Nou wordt dat laatste wel opgeheven door alle zoete toevoegingen in dit recept natuurlijk. 

De smaak is het belangrijkst

Aangezien dit natuurlijk geen gezond tussendoortje is, met al die roomboter en suiker die er in zit, gaat het mij vooral nu om de smaak. Als ik een minder voedzame snack eet dan gaat het echt om een genietmoment waarbij ik de lekkerste ingrediënten wil gebruiken. Vandaar ook het gebruik van amandelmeel en in de botercrème heb ik geen vanille-aroma maar vanille-extract gebruikt. Daar zit ook echt een groot verschil in. 

    cupcakes makencupcakes makencupcakes maken

Gezonde balans

Door het grootste gedeelte van de tijd voedzaam te eten en drinken kan ik ook regelmatig genieten van dit soort heerlijke zoete recepten. Wil jij ook een goede balans tussen voedzaam en minder voedzaam eten? Kijk dan eens op de pagina ‘gezond eten’.

Zoals gezegd, ik ben geen goede bakster, dus ook jij kunt deze heerlijke cupcakes van amandelmeel met botercrème echt zelf ook maken. Geniet er lekker van!

Schuldgevoel-vrij genieten van dit soort lekkere (maar minder voedzame) tussendoortjes? Je leert alles over hoe je een gezonde balans kunt ontwikkelen in de zelfstudie ‘gezond eten, voor de echte lekkerbek’:

cupcakes van amandelmeel met botercrème

Cupcakes van amandelmeel met botercrème

Deze feestelijke cakejes zijn heel makkelijk om zelf te maken
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert, Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 12 cupcakes

keukenapparatuur

  • 1 handmixer
  • 1 spuitzak
  • 1 cupcakeblik met 12 gaten

Ingrediënten
  

  • 125 gram roomboter
  • 160 gram lichte basterdsuiker
  • 125 gram amandelmeel
  • 70 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 stuks eieren
  • 1 snuf zout

Voor de botercrème

  • 200 gram roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 tl. vanille extract (liever geen vanille-aroma)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden (boven en onderwarmte).
  • Je gaat eerst het deeg maken. Zorg dat de roomboter gesmolten is, dat kun je evt. even in de magnetron doen. Doe dan alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom en mix met een handmixer tot een gladde substantie.
  • Vet een cupcake-vorm in en bestuif met bloem óf zet er cupcake-papiertjes in. Verdeel het beslag en zet voor 15 min. in de oven.
  • Voor de botercrème doe je de boter (op kamertemperatuur!) in een kom en mix met de mixer totdat de boter wit is geworden, dat kan een paar minuten duren.
  • Voeg dan de suiker en vanille toe, mix totdat het superzacht van structuur is. Dit kan tot 10 minuten duren. Doe de botercrème vervolgens in de spuitzak.
  • Laat de cupcakes even afkoelen en spuit daarna de botercrème er bovenop. Eventueel kun je nog leuke suikerversiersels gebruiken om te versieren.
Trefwoord Amandelen, Cake, Ei, Suiker
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven