Gegrilde groenten met vijgen

Gegrilde herfstgroenten

Dit is een lauwwarme, vegetarische herfstsalade. Ik heb deze zelf gewoon als avondmaaltijd gegeten toen Peter niet thuis at. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon lekker als bijgerecht serveren, dan is het genoeg voor twee personen. Ik zag later dan de grill-lijnen en de streepjes stroop bijna niet te onderscheiden zijn op de foto :). De vijgenstroop heb ik gekocht tijdens de zomervakantie in Italië en dat leek me hier geweldig goed bij passen. Je kunt uiteraard ook andere stroop of honing gebruiken!

herfstsalade

Gegrilde groenten met vijgen

Deze heerlijke herfstige lauwwarme salade is goed voor 300 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 1
calorieën 400 kcal

keukenapparatuur

  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 100 gram courgette
  • 100 gram aubergine
  • 100 gram shiitake
  • 2 stuks vijgen
  • 50 gram geitenkaas
  • 0.5 el. vijgenstroop (of andere stroop/honing)
  • 1 el. olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Maak alle groenten schoon en snij in grove stukken.
  • Smeereen grillpan in met de olijfolie (evt. m.b.v. een stukje keukenpapier of een kwastje). Maak de pan warm en grill de groenten zodat ze mooie grillstrepenkrijgen.
  • Doe nog wat peper naar smaak op de groenten en leg op een groot bord.
  • De vijgen kun je gewoon met schil en al opeten dus deze hoef je alleen even te wassen en in partjes te snijden.
  • De geitenkaas mag je in plakjes snijden. Leg de vijgen en geitenkaas op de groenten.
  • De stroop mag je over het gerecht heen druppelen. Je heerlijke herfstgerecht is al klaar!
Trefwoord Geitenkaas, shiitake, Vijgen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top