Gegrilde witte asperges met pesto

gegrilde witte asperges met pesto

Ik ben gek op asperges in alle kleuren, maten en combinaties. Toch bleef ik vaak bij witte asperges hangen in de gekookte variant met ei en ham of met (gerookte) zalm. Deze keer heb ik gegrilde witte asperges en pesto gemaakt en dat was echt zó lekker! En het grillen van asperges vind ik eigenlijk veel makkelijke, en smakelijker, dan koken dus dit is een blijvertje.

gegrilde witte asperges met pesto

Goede eigenschappen

Witte asperges bevatten veel water en dus weinig kcal., maar daarnaast ook veel goede voedingsstoffen. Ze bevatten ijzer, vitamine C, foliumzuur en, naast flink wat vezels, een aantal B-vitamines. Een echte gezonde groente dus! Deze gegrilde witte asperges met pesto kun je dus geheel zonder schuldgevoelens eten.

Omdat het als hoofdingrediënt gegeten wordt krijg je per maaltijd flink veel groenten binnen. Meestal reken je 500 gram ongeschilde asperges per persoon. 

Wanneer zijn witte asperges in het seizoen?

Het ligt natuurlijk aan het weer wanneer de asperges uit de grond gehaald kunnen worden, maar meestal loopt het seizoen van begin april tot eind juni. Niet zo heel lang dus! Je kunt wel witte asperges uit kassen al eerder kopen. 

Vegan maaltijd

Deze gegrilde witte asperges met pesto is een vegetarische maaltijd maar als je een vegan pesto koopt (of maakt) dan is het een vegan gerecht. En ik kan je verzekeren, je mist echt niets!

Wil je weten waarom vaker vegetarisch of vegan eten jouw gezondheid ondersteunt maar ook de planeet helpt? Schaf dan het e-book ‘makkelijk vegetarisch’ aan en krijg meteen 30 vegetarische of vegan recepten!

gegrilde witte asperges met pesto

Gegrilde witte asperges met pesto

Deze heerlijke vegetarische maaltijd is goed voor 400 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 750 kcal

keukenapparatuur

  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 kg. witte asperges (ongeschild)
  • 75 gram groene pesto (maak deze evt. zelf)
  • 5 takjes verse basilicum
  • 6 el. olijfolie (extra vierge)
  • 0,5 el. rozemarijn
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 el. vloeibare bakboter

Instructies
 

  • Schil de asperges goed met een dunschiller. Haal de kontjes er vanaf en snij in de lengte door.
  • Zet een grillpan op het vuur en smeer ondertussen de asperges in met de olijfolie, peper en rozemarijn.
  • Leg het eerste gedeelte van de asperges op de grill-lijntjes van de grillpan en grill zachtjes (zo’n 10 min.). Draai op de helft van de tijd een keer om zodat beide kanten mooie grillstreepjes krijgen.
  • De groene pesto kun je uiteraard zelf maken, maar er zijn ook heel goede op de markt (evt. vegan).
  • Kook ondertussen de aardappelen gaar en bak ze daarna bruin in wat vloeibare boter. Doe er naar smaak nog wat peper overheen.
  • Serveer de asperges met de pesto en aardappelen ernaast en de verse basilicum eroverheen.
Trefwoord Aardappelen, Asperges, Basilicum, Pesto, Rozemarijn

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven