Italiaanse bol met gehaktvulling

Italiaanse bol met gehaktvulling

Deze Italiaanse bol met gehaktvulling is perfect als lunch. Uiteraard is dit ook als avondeten superlekker met bijv. een vers soepje erbij. Deze keer heb ik mezelf verwend en dit overheerlijke broodje als lunch gegeten. In de winter vind ik een warme lunch éxtra lekker, maar zoiets als dit kan ik het hele jaar eten.

Vanuit de Chinese voedingsleer eet ik sowieso steeds meer warm en dat bevalt me heel goed. Ik krijg er echt meer energie van en ik eet hierdoor nóg meer groenten verdeeld over de dag. Natuurlijk is een witte bol dan niet helemaal volgens de Chinese voedingsleer maar goed, het hoeft echt niet allemaal perfect te zijn. Deze Italiaanse bol met gehaktvulling is ook nog eens snel klaar en super smaakvol. Ik kreeg van een volger op Instagram te horen dat dit erg leek op een ‘sloppy Joe’. Ik kende dat helemaal niet maar blijkbaar wordt dat in Amerika gegeten en lijkt dat erg op dit broodje omdat het ook met gehakt en tomatensaus gemaakt wordt. Eet jij ook weleens een warme lunch?

Wil je ook meer energie en een gezond eetpatroon aanhouden maar tegelijkertijd geen dieet hoeven volgen? Dan is eten volgens de Chinese voedingsleer echt aan te raden! Je merkt al binnen een paar weken verschil in hoe fit je je voelt. Zelf heb ik zelfs minder buikpijn, een mooiere huid en veel meer energie hierdoor. 

Italiaanse bol met gehaktvulling

Italiaanse bol met gehaktvulling

Deze smaakvolle lunch is goed voor 75 gram groenten per broodje.
4 van 2 beoordelingen
Bereiding 15 minuten
Gang lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 350 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Italiaanse bollen
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 ml gepureerde tomaten (passata)
  • 2 stuks bosuitjes
  • 100 gram champignons
  • 3 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 eetlepel geraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Het witte gedeelte ga je mee bakken, de rest gaat er later rauw op.
  • Maak ook de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Doe wat vloeibaar bakboter in een klein steelpannetje en bak de bosui (het witte stuk) en champignons gaar.
  • Doe dan de geperste knoflook, het gehakt en zwarte peper erbij (evt. kun je er ook zout bij doen).
  • Bak net gaar en voeg dan de tomatensaus en de gedroogde kruiden toe, laat even zachtjes pruttelen.
  • Ik vind het lekker om het een kwartiertje zachtjes te laten inkoken maar dat hoeft niet hoor.
  • Snij de broodjes door en haal een klein beetje brood eruit (je hond of de vogeltjes zijn hier heel blij mee! ?).
  • Vul de broodjes met het gehaktmengsel, voeg wat geraspte kaas toe en de stukjes groene bosui.
Trefwoord broodje, champignons, gehakt, tomaten
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo
4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven