Kaaskoekjes met tonijn

Kaaskoekjes met tonijn

Dit is een makkelijk zelf te maken borrelhapje of amuse. Het lijkt misschien moeilijk om zelf kaaskoekjes te maken maar niets is minder waar! En welke combinatie is nou beter dan kaas en tonijn ☺️? Haha, dat vind ik dan. Ik ben een echte kaaskop en hou heel erg van hartige hapjes. Ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! 😀 Het valt je trouwens misschien op dat ik geen kcal. bij hapjes zet, je weet zelf wel dat je er geen kilo’s van moet eten elke dag toch? 😉

Kaaskoekjes met tonijn

Kaaskoekjes met tonijn

Lekkere amuse die erg makkelijk te maken is!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Oventijd 10 min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 theelepel dille
  • 5 stuks zwarte olijven
  • 1 stuk augurk
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise (handigst in een spuitfles of tube)
  • 3 takjes platte peterselie
  • 50 gram geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg op een bakblik met ovenpapier de geraspte kaas in kleine ronde hoopjes ver genoeg van elkaar af (bak ze anders in tweekeer af). Druk een beetje plat in een rondje.
  • Bak voor zo’n 8 tot 10 minuten af.
  • Even afkoelen en dan zijn ze lekker knapperig! Maak ze dus gewoon net voordat je ze wilt serveren want dan zijn ze het knapperigst.
  • Snij de augurk in kleine blokjes en de peterselie-blaadjes en olijven in stukjes.
  • Meng de tonijn met de dille, een beetje zwarte peper, de olijven, augurk en de olijven goed door elkaar.
  • Beleg een beetje van het tonijnmengsel op elk kaaskoekje en doe een klein toefje mayonaise er op.
Trefwoord Kaas, Kaaskoekje, Koekje, Tonijn
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top