Koude wraps, vegetarisch gevuld

Koude wraps, vegetarisch gevuld

Deze heerlijke koude wraps, vegetarisch gevuld, heb ik gemaakt voor de paasbrunch. Natuurlijk kun je ook Pasen vieren met elkaar met een lekker diner, maar ik vind persoonlijk een brunch meer passen.

Warm, koud, zoet en zout

Bij de paasbrunch serveer ik graag wat zoete lekkernijen, hartige broodjes en dus ook wraps. Ik hou net zo goed van de (standaard-)wraps met carpaccio of gerookte zalm. Maar die had ik al zo vaak gemaakt dat ik nu voor een vegetarische vulling heb gekozen. 

Kan het lighter?

Deze koude wraps, vegetarisch gevuld, bevatten toch best wat kcal. doordat ik volvette burrata en roomkaas heb gebruikt. Je kunt natuurlijk hiervoor in de plaats mozzarella en bijvoorbeeld light zuivelspread kiezen. In het geval van mozzarella zou ik wel wat extra vierge olijfolie er overheen doen om voldoende smaak te geven (of even warm maken in de oven).

Rauwkost in de Chinese voedingsleer

Ik eet al jaren volgens de traditionele Chinese voedingsleer (TCV) en dan is rauwkost niet altijd geadviseerd. Althans, niet als je meer energie wilt en pds-klachten hebt. In de lente (en zomer) kun je echter best wat rauwkost eten. Wel met mate en altijd even opletten dat je er geen buikpijn ofzo van krijgt. 

Geniet van deze heerlijke koude wraps tijden een lunch, brunch of in kleinere stukjes gesneden, tijdens een borrelavond!

Koude wraps, vegetarisch gevuld

Koude wraps, vegetarisch gevuld

Deze heerlijke lunch-wraps bevatten ook groenten.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang brunch, lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

keukenapparatuur

  • 1 kaasschaaf

Ingrediënten
  

Wraps met pesto en burrata:

  • 3 stuks medium wraps naturel
  • 100 gram rode pesto
  • 150 gram burrata
  • 30 gram rucola
  • 2 el. pijnboompitten
  • 5 takjes verse basilicum

Wraps met roomkaas en komkommer

  • 3 stuks wraps naturel
  • 150 gram verse kruidenroomkaas
  • 2 el. pijnboompitten
  • 0,5 stuk komkommer
  • 6 stuks tasty tom tomaten
  • 20 gram rucola
  • 10 gram verse bieslook en platte peterselie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan, totdat ze mooi bruin zijn.
  • Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in plakken (in de lengte).
  • De tomaten mogen in partjes gesneden worden en de kruiden gewassen en verscheurd of geknipt.
  • Beleg de wraps met de ingrediënten, rol zo strak mogelijk op en snij doormidden. Je kunt ze uiteraard ook in kleine stukjes snijden en er een prikker in doen voor op de borreltafel!
Trefwoord Burrata, Pesto, Rucola, Wraps

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven