Maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen

maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen

Maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen. Een salade is met warme dagen erg lekker. Er zijn ook veel mensen die het hele jaar door salades eten, maar ik ben meer van de warm-weer-salades ;). Sinds ik volgens de adviezen uit de traditionele Chinese voedingsleer eet ben ik alleen nog bij zomerse temperaturen rauwe groenten aan het eten. En dan liefst met een kopje warme soep vooraf om milt en maag op de salade voor te bereiden of als bijgerecht bij een warme maaltijd.

Deze heerlijke maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen heb ik op een zonnige dag gegeten als lunchgerecht. Ik heb er wat cashewnoten bij gegrild, komkommer en bieslook er doorheen gedaan en de zachte geitenkaas gemengd met wat vijgendip. Maar je kunt uiteraard ook, als je geen vijgendip hebt, wat honing of stroop gebruiken. 

In een handomdraai is dit snelle en slanke recept alweer geserveerd!

maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen

Maaltijdsalade met geitenkaas en blauwe bessen

Deze heerlijk gevulde salade is goed voor 175 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties 2
Calories 450 kcal

Ingredients
  

  • 2 stuks little gem kropjes sla
  • 125 gram blauwe bessen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram cashewnoten
  • 0,5 stuk komkommer
  • 2 tl. vijgendip (of stroop, of honing)
  • 4 sneetjes volkoren speltbrood
  • 2 el. verse bieslook

Instructions
 

  • Was en snij de kropjes sla, de uiteindes gooi je weg.
  • Was de komkommer en snij in de lengte door, met een lepeltje kun je het hart eruit schrapen, dan wordt de salade niet te nat. Snij daarna in plakjes.
  • Leg de sla in een schaal en verdeel de komkommer daar overheen.
  • Bak de cashewnoten in een droge pan even bruin (kan evt. ook in wat olie gebakken worden als je dat lekkerder vindt). Leg ze dan op een keukenpapiertje om uit te lekken en af te koelen.
  • Meng in een schaaltje de geitenkaas met de vijgendip tot een zachte crème.
  • Was de bessen en leg ook op de salade, samen met de cashewnoten en klodders van het geitenkaasmengsel.
  • Was en knip de bieslook er nog overheen. Serveer samen met de sneetjes brood.
Calories: 450kcal
Trefwoord blauwe bessen, Cashewnoten, fruit, Geitenkaas

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven