Deze Mexicaanse gevulde courgette bevat tortillachips. Avondeten met chips, wat wil je nog meer?! 🙂 Het leek mij heel lekker om nog iets knapperigs bij de gevulde courgette te doen en chips is natuurlijk uitermate geschikt! Deze vegetarische gevulde courgette zit boordevol groenten. Ik heb voor de vulling kidneybonen, tomaten, mais, allerlei kruiden en geraspte kaas gebruikt.
Peulvruchten kun je heel goed als vleesvervanger gebruiken, je bent er voldoende door verzadigd en er zitten een hoop vezels en vitamines in. Deze Mexicaanse gevulde courgette past perfect in een gezonde leefstijl en is zeker niet saai. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Mexicaanse gevulde courgette
Een heerlijk en gezond recept met 500 gram groenten per persoon!!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten min
oventijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2
calorieën 440 kcal
Ingrediënten
- 2 stuks courgette
- 200 gram kidneybonen
- 2 stuks trostomaten
- 0,5 stuk ui
- 100 gram mais
- 50 gram geraspte belegen kaas
- 20 gram nachochips (nacho cheese-smaak)
- 1 teen knoflook
- 1 el. rozemarijn
- 1 el. paprikakruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Leg ze met de holle kant naar boven in een ingevette ovenschaal en bak voor 10 minuutjes.
- Ondertussen snipper je de ui en bak in een beetje olijfolie de ui samen met de geperste of kleingesneden knoflook.
- Snij de tomaten in stukjes en bak je ze even mee met de ui.
- Voeg de rozemarijn en paprikakruiden, maïs en bonen toe.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel, strooi er de kaas overheen en zet nogmaals 10 minuten in de oven.
- Maak de nacho-chips wat kleiner en strooi over de courgettes als ze uit de oven komen.
Trefwoord Bonen, courgette, Kaas