Mexicaanse gevulde courgette

Mexicaanse gevulde courgette

Avondeten met chips! Wat wil je nog meer?! 😁 Het leek mij heel lekker om ook nog iets knapperigs bij dit gerecht te doen en chips is natuurlijk uitermate geschikt! Deze vegetarische gevulde courgette zit echt boordevol groenten. Peulvruchten kun je sowieso heel goed als vleesvervanger gebruiken. Je bent voldoende verzadigd en er zitten een hoop vezels en vitamines in. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Mexicaanse courgette

Mexicaanse gevulde courgette

Een heerlijk en gezond recept met 500 gram groenten per persoon!!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
oventijd 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2
calorieën 440 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgette
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 stuks trostomaten
  • 0,5 stuk ui
  • 100 gram mais
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 20 gram nachochips (nacho cheese-smaak)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el. rozemarijn
  • 1 el. paprikakruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Leg ze met de holle kant naar boven in een ingevette ovenschaal en bak voor 10 minuutjes.
  • Ondertussen snipper je de ui en bak in een beetje olijfolie de ui samen met de geperste of kleingesneden knoflook.
  • Snij de tomaten in stukjes en bak je ze even mee met de ui.
  • Voeg de rozemarijn en paprikakruiden, maïs en bonen toe.
  • Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel, strooi er de kaas overheen en zet nogmaals 10 minuten in de oven.
  • Maak de nacho-chips wat kleiner en strooi over de courgettes als ze uit de oven komen.
Trefwoord Bonen, courgette, Kaas
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top