Mueslirepen met verse dadels

mueslirepen met verse dadels

Mueslirepen met verse dadels. Deze mueslirepen zijn meer rustieke mueslikoeken geworden zoals je ziet. Bij mij gaat er ook weleens wat mis dus ik heb dit recept meerdere keren moeten maken en waarschijnlijk alsnog iets te vroeg gesneden. Wacht dus echt tot alles goed afgekoeld is voordat je het snijdt.

Wil je liever wat steviger (maar dan minder gezonde) mueslirepen? Voeg dan op het recept van 20 stuks nog een ei, 1 tl. bakpoeder en 60 gram bloem toe.

Ik ben altijd op zoek naar echt gezonde tussendoortjes en deze mueslirepen met verse dadels zijn dat zeker! Verse dadels zijn heerlijk zoet maar niet zó zoet als gedroogde dadels die we meestal eten. De schil heeft een beetje een bittertje en de structuur is stevig. Ik eet deze dadels ook gewoon zo uit het vuistje, en vind de verse dadels vele malen lekkerder dan de gedroogde. Ik hou zelf namelijk niet zo van dat mierzoete. Ze zijn ook nog eens supergezond door alle vitaminen, antioxidanten, magnesium en vezels, dus lekker verantwoord.

                          mueslirepen makenMueslirepen maken

                          Mueslirepen makenMueslirepen maken

TIP: stop nog een aantal dadels met geitenkaas gevuld, naast de mueslirepen, in de oven. Zo heb je een superlekkere snack om direct van te genieten als je wacht totdat de mueslirepen gesneden kunnen worden.

Mueslirepen met verse dadels

Mueslirepen met verse dadels

Mueslirepen met verse dadels

Deze gezonde tussendoortjes bevatten alleen maar natuurlijk producten!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Zwitsers
Porties 20 stuks
calorieën 125 kcal

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje (dit is niet noodzakelijk maar wel makkelijker)

Ingrediënten
  

  • 200 gram haver- of speltvlokken
  • 150 gram verse dadels
  • 75 gram ongezouten en ongebrande notenmix (amandelen, hazelnoten, paranoten en walnoten)
  • 40 gram pompoenpitten
  • 200 ml. honing
  • 2 el. kaneel
  • 40 gram margarine
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- onderwarmte).
  • Snij de noten kleiner (doormidden is voldoende).
  • De dadels ontpit je en kun je klein malen in een keukenmachine of zelf klein snijden.
  • In een pannetje smelt je de boter, roer vervolgens de honing en een snufje zout er doorheen.
  • Meng dan alle ingrediënten goed (inclusief het gesmolten botermengsel) in een grote kom.
  • Pak een ovenschaal en knip een ovenpapiertje op maat. Stort daar dan het mueslimengsel in, druk goed aan met een natte lepel of natte vingers, en zet voor zo’n 30 minuten in de oven.
  • Wacht totdat het echt goed koud is anders brokkelt het snel af. Mocht er alsnog wat afbrokkelen bij het snijden, dan kun je dat heerlijk door de yoghurt roeren.
Trefwoord Dadels, Noten, tussendoortje, Zaden
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven