Deze heerlijke oosterse komkommersalade is makkelijk te maken en heel smaakvol. Je moet wel van koriander houden, is dat niet het geval dan laat je dat gewoon weg of je vervangt het voor platte peterselie. Ik vind koriander echt heel lekker in de oosterse keuken maar er zijn er genoeg die vinden dat je dan een stuk zeep in je mond hebt, haha. Smaken verschillen gelukkig
Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij sushi, roerbakgerechtjes, bij een BBQ of als lunch (dan zou ik er wel wat sushirijst bij maken of wat rauwe vis erbij doen).
In een kwartiertje heb je deze oosterse komkommersalade al op je eigen eettafel staan. Geniet er lekker van!
Oosterse komkommersalade
Deze salade is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld sushi, zo krijg je toch nog 175 gram groenten per persoon binnen.
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 15 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 125 kcal
keukenapparatuur
- 1 kaasschaaf
Ingrediënten
- 1 stuk komkommer
- 10 gram verse koriander
- 1 el. sesamzaadjes
- 2 el. sojasaus
- 1 el. zoete chilisaus
- 0,5 el. sesamolie
Instructies
- Was de komkommer, snij de uiteindes er vanaf en schaaf in de lengte mooie linten met een kaasschaaf.
- Als je sesamzaadjes hebt die nog niet geroosterd zijn dan rooster je ze even in een droge koekenpan.
- Meng de sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar. Doe de komkommerlinten in een schaal en giet de dressing er overheen.
- Doe dan de geroosterde sesamzaadjes er op en eindig met de blaadjes koriander.
Trefwoord komkommer, sesam, sojasaus