Orzo met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Orzo met paddenstoelen en kaas

Orzo met paddenstoelen en Parmezaanse kaas. Dit was de eerste keer dat ik een recept met orzo heb gemaakt. Orzo is een pastasoort met een steviger structuur waardoor het wat lijkt op risotto. Het leek me dus wel leuk om er een variant op risotto van te maken, dat is altijd zo lekker! En met orzo een risotto maken is veel sneller en makkelijker dan risottorijst omdat je gewoon direct alle bouillon erbij kunt kiepen.

Natuurlijk zit deze orzo met paddenstoelen en Parmezaanse kaas ook weer boordevol groentes, zodat je makkelijk de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid haalt (250 gram per dag voor een volwassenen, zie voedingscentrum). Het is weer een smaakvol vegetarisch recept geworden. Heb jij weleens orzo gegeten? En hoe heb je hem toen bereidt? Ik ga zeer zeker orzo vaker gebruiken, ik ben fan!

Risotto van orzo

Orzo met paddenstoelen en Parmezaanse kaas

Dit heerlijke pasta recept gebaseerd op een klassieke risotto is heel makkelijk en goed voor maar liefst 250 gram groenten per persoon!
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 700 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 ml. water
  • 1 stuks groentenbouillonblokje (minder zout)
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram orzo
  • 100 gram shiitake
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram erwten (uit de diepvries)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 5 takjes platte peterselie
  • 10 gram verse bieslook
  • 20 gram parmezaanse kaas (geraspt)

Instructies
 

  • Snipper de sjalot en bak glazig in een hete pan met wat olie.
  • Voeg dan de geperste (of kleingesneden) knoflook toe en bak de orzo zelf ook heel eventjes mee in de pan.
  • Kook het water en voeg het bouillonblokje toe, roer goed om zodat het blokje helemaal op is gelost.
  • Kieper de bouillon er lekker in één keer bij en laat droog koken in zo’n 10 tot 12 minuutjes met de deksel op de pan. Kijk tussendoor wel eventjes of er niet te weinig water in de pan zit, anders kun je gewoon een scheutje water toevoegen.
  • Na 5 minuten koken kun je de erwtjes erbij doen. Voeg dan ook wat zwarte peper toe en roer om.
  • Pak een andere (steel-) pan en zet zonder vet op het vuur, bak hierin de pijnboompitjes bruin.
  • Snij de kleingesneden paddenstoelen (shiitake en kastanjechampignons) klein.
  • Haal de pijnboompitten uit de pan en voeg wat olijfolie toe. Bak de paddenstoelen bruin.
  • Voeg alles samen in de pan met orzo en roer om.
  • Snij de peterselie en bieslook klein, roer hiervan de helft door de orzo. Doe dat ook met de helft van de Parmezaanse kaas.
  • Maak een schaal of de borden op door de rest van de bieslook, peterselie en kaas er op te leggen. Eet smakelijk!
Trefwoord champignons, vegetarisch
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven