Panzanella met olijven en mozzarella

Panzanella met mozzarella

Oops, I did it again!! ☺️ Veel teveel ingrediënten in een Italiaans recept…. Maar weet je, ik hou ervan en ik schaam me er niet voor 😉. Weet jij wat Panzanella is? Ik had het nog nooit eerder op maar zag regelmatig online recepten en foto’s van dit gerecht voorbij komen en dacht, dat ziet er superlekker uit! En sowieso ben ik dol op de Italiaanse keuken. Blijkbaar is dit een recept waarbij oud brood opgemaakt werd, de bedoeling is dat het brood flink wat van de sappen van de tomaten opneemt en daardoor weer lekker smaakt. Ik heb gewoon afbak-ciabatta gebruikt en er dus ook allerlei andere ingrediënten aan toegevoegd. Smakelijk!

Panzanella met olijven

Panzanella met olijven en mozzarella

Dit heerlijke ouderwetse Italiaanse recept is goed voor maar liefst 275 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
Oventijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 440 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gram ciabatta (evt. afbakbrood)
  • 3 stuks tomaten (400 gram)
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gram mozzarellabolletjes
  • 100 gram komkommer
  • 50 gram gemengde olijven
  • 20 gram basilicum
  • 1 el. olijfolie (extra vierge)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 75 graden, scheur of snij de ciabatta in kleine stukjes en rooster op een bakpapiertje voor zo’n 15 minuten in de hete oven.
  • Snij de tomaten en komkommer klein en doe in een schaal.
  • Snij de ui doormidden en snij dan in heel dunne plakjes, haal wat uit elkaar en voeg toe aan de salade.
  • Snij de olijven en de mozzarellabolletjes doormidden en roer ook door de salade.
  • Voeg de basilicum toe (deze snij of scheur ik ook altijd wat kleiner), wat peper en de olijfolie.
  • Voeg de ciabatta ook toe en roer alles goed om. Alles even laten staan (als je tijd hebt) is wel extra lekker! Eet smakelijk!
Trefwoord Broodsalade, Mozzarella, Olijven, salade
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top