Deze pasta met gegrilde nectarine is zo ontzettend lekker! Doordat ik de nectarine gegrild heb, komen de suikers, door de combinatie van het zoete met de hartige kaas en pompoenpitten is dit super lekker. Ik heb flink wat groenten verwerkt in dit vegetarische gerecht. De pasta, die ik gebruikt heb, is vezelrijk dus dit is weer een gezonde pasta geworden.
Ik vroeg me af of de pesto-achtige saus wel zou passen bij de zoete nectarine. Normaal gesproken kan ik de smaken in gedachten samenvoegen en weet ik of het smaakt of niet, maar in dit geval twijfelde ik. Peter (ook wel de voorproever genoemd) zei ‘het was goddelijk’, haha, dat is altijd extra leuk natuurlijk als het thuis goed ontvangen wordt. Geniet van deze overheerlijke en gezonde pasta met gegrilde nectarine! Oh, en nog even een dikke tip: maak te grote porties zodat je de volgende dag van een heerlijke lunch kunt genieten.
Pasta met gegrilde nectarine
keukenapparatuur
- 1 vijzel of keukenmachientje
- 1 grillpan
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- 10 gram verse basilicum
- 25 gram grana padano
- 1 el. pijnboompitten
- 4 el. extra vierge olijfolie
- 1 stuk grote nectarine (of 2 kleinere)
- 150 gram champignons
- 150 gram wortelen
- 100 gram komkommer
- 1 el. pompoenpitten
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- Maak van de olijfolie, basilicum, pijnboompitten, grana padano en wat peper een rustieke soort pesto. Dat kan in een keukenmachientje of vijzel.
- Snij de komkommer, champignons en wortelen grof.
- Doe wat olie in een koekenpan en bak de champignons en wortelen gaar.
- De komkommer bak ik op het laatst altijd kort mee, als je ze liever rauw erbij eet kan dat ook uiteraard.
- Snij de nectarine in plakken. Pak een grillpan en grill de stukken fruit zodat ze mooie grillstreepjes krijgen.
- Meng de grove pestosaus met de pasta, doe alle groenten erbij, leg de nectarinestukken ook op het bord erbij en strooi er wat pompoenpitten overheen.