Pasta kip Parmezaanse kaas is gewoon een heerlijk comfortfood-recept voor in het weekend. Het is namelijk niet al te mager ;). Maar erg lekker en door het gebruik van groenten en volkoren pasta krijg je in ieder geval voldoende vezels binnen voor een lekker verzadigd gevoel. Je mag officieel Grana Padano geen Parmezaanse kaas noemen geloof ik. Maar ik heb Grana Padano gebruikt in dit recept, dat is toch wat makkelijker te krijgen en goedkoper :).
Ik heb cottage cheese (oftewel hüttenkäse) toegevoegd als verbindende saus. Met lekker veel Italiaanse kruiden, knoflook en ik had nog een paar blaadjes basilicum, maar dat is niet noodzakelijk. Ik heb kippendijen gebruikt omdat pasta kip anders nogal snel droog wordt. Je kunt deze pasta ook als pastasalade eten als het weer heerlijk warm weer is. je doet de cottage cheese dan gewoon apart door de afgekoelde pasta. Buon appetito!!
Pasta kip Parmezaanse kaas
keukenapparatuur
- 1 knoflookpers
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk courgette
- 200 gram cottage cheese
- 200 gram kippendijen
- 25 gram geschaafde Grana Padano
- 1 el. pijnboompitten
- 2 tl. tijm
- 1 el. oregano
- 1 teen knoflook
Optioneel:
- 20 gram basilicum
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- Snipper de ui fijn.
- Snij de courgette in plakken en daarna in blokjes.
- Doe wat goede olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg dan de courgette toe.
- Voeg de tijm en oregano toe aan de cottage cheese.
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan.
- Snij de kip in ongeveer gelijke stukken en bak, samen met de geperste knoflook in een aparte pan in wat vloeibare bakboter bruin.
- Voeg alles bij elkaar, doe de cottage cheese er nu ook bij, roer om en maak even warm.
- Serveer met de geschaafde kaas en evt. blaadjes verse basilicum.