Pastasalade met burrata

Pastasalade met burrata

Pastasalade met burrata en basilicumolie. Dit is zo ontzettend lekker! ❤️ Sowieso vind ik de Italiaanse keuken heerlijk en in dit geval krijg je ook nog eens lekker veel vezels en groenten binnen dus dat is win-win. Eet jij weleens burrata? Ik eet het altijd onbereid, in Italië zag ik vorig jaar dat er ook vaak burrata mee gebakken wordt op een pizza, maar dat zou voor mij te machtig worden denk ik. Burrata is namelijk veel vetter dan zijn lichtere zusje, mozzarella. Daardoor zit er veel meer smaak aan dan aan mozzarella en voor mij is het dan onnodig, en eigenlijk zonde, om mee te bakken. Vandaar dat ik de lichte variant mee bak en de vettere op een frisse salade serveer. 

Deze pastasalade met burrata is een smaakvol vegetarisch gerecht. Naast de heerlijke burrata breng je hem mooi op smaak met geroosterde pijnboompitjes en de basilicumolie. Die maak je gewoon snel zelf door echt goede extra vierge olijfolie te mixen met verse basilicum en wat zout en peper. Zo’n goede olijfolie heeft al lekker veel smaak van zichzelf dus meer is absoluut niet nodig. Simpel en met weinig maar goede ingrediënten, dat is ook waar de Italiaanse keuken voor staat. 

Pastasalade met burrata

Pastasalade met burrata

Dit heerlijke, zomerse gerecht bevat 215 gram groenten per persoon!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 715 kcal

keukenapparatuur

  • 1 keukenmachientje (of staafmixer)

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 bol burrata
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram veldsla
  • 100 gram komkommer
  • 1 el. pijnboompitjes
  • 4 el. olijfolie (extra vierge)
  • 1 bos verse basilicum (ongeveer 10 gram)

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Maak de basilicumolie door de blaadjes van de plant te halen en samen met de olie en wat zout en peper naar smaak, te mengen in een keukenmachientje. Hou wat blaadjes basilicum achter ter garnering.
  • Rooster de pijnboompitten even in een droge pan.
  • Maak de kommer schoon, schraap de natte kern eruit met een lepeltje. Snij vervolgens in plakjes.
  • Maak ook de cherrytomaatjes schoon en snij doormidden.
  • Meng de pasta met alle groenten, roer de basilicumolie er doorheen. Leg wat blaadjes basilicum en de pijnboompitten op de salade en vergeet natuurlijk de bol burrata er niet bij te serveren!
Trefwoord Burrata, Pasta, tomaten, Volkoren
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven