Pastinaakpuree is hartstikke simpel om te maken, nog makkelijker dan aardappelpuree omdat pastinaak heel snel een mooie, gladde structuur krijgt. Omdat ik snel last van mijn darmen krijg van gekookte (en dus ook gepureerde) aardappelen ga ik bijna altijd voor pastinaakpuree. Ook in stamppotten en dergelijke. Deze keer heb ik gekaramelliseerde cashewnoten erbij gemaakt en erwtjes zijn altijd lekker bij een herfstig gerecht. Geniet er weer van!

Pastinaakpuree met cashewnoten
Dit heerlijke herfstige maaltje is goed voor 375 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 500 kcal
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 350 gram pastinaak
- 150 gram kruimige aardappelen
- 50 ml. kookroom light
- 1 klontje boter
- 400 gram erwten (diepvries)
- 30 gram cashewnoten
- 1 el. honing
Instructies
- Schil de pastinaak en aardappelen en snij in grove, gelijke stukken.
- Kook de pastinaak en aardappelen totdat ze gaar zijn (ongeveer 10 minuten).
- Kook ondertussen ook de erwtjes gaar in een andere pan.
- Haal de pastinaak met aardappelen van het vuur en giet af. Doe in de nog warme pan een klontje boter, wat peper (evt. zout) en de kookroom en pureer alles goed met een staafmixer.
- Doe de honing met de cashewnoten in een steelpannetje en bak even, roer steeds goed om zodat de honing overal zit. Als ze mooi bruin zijn haal je ze van het vuur en bestrooi met een beetje zout.
- Doe alles op een mooi groot bord en geniet ervan!
Trefwoord Cashewnoten, Karamelliseren, Pastinaak
