Pastinaakpuree met cashewnoten, erwten en honing. Pastinaakpuree is hartstikke simpel om te maken, nog makkelijker dan aardappelpuree omdat pastinaak heel snel een mooie, gladde structuur krijgt. Omdat ik snel last van mijn darmen krijg van gekookte (en dus ook gepureerde) aardappelen ga ik bijna altijd voor pastinaakpuree als de pastinaak weer in het seizoen is. Ook in stamppotten en dergelijke gebruik ik dan een groot deel pastinaak i.p.v. aardappelen. Ik vind bovendien een pastinaakpuree veel lekkerder, de puree krijgt een zoetere smaak en zachtere structuur.
Deze keer heb ik pastinaakpuree met cashewnoten gemaakt, die ik eerst gekaramelliseerd heb met honing. Erwtjes zijn altijd lekker bij een herfstig gerecht en zo maak je er een vegetarisch feestje van die ook nog eens budgetvriendelijk is. Geniet er weer van!
Pastinaakpuree met cashewnoten
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 350 gram pastinaak
- 150 gram kruimige aardappelen
- 50 ml. kookroom light
- 1 klontje boter
- 400 gram erwten (diepvries)
- 30 gram cashewnoten
- 1 el. honing
Instructies
- Schil de pastinaak en aardappelen en snij in grove, gelijke stukken.
- Kook de pastinaak en aardappelen totdat ze gaar zijn (ongeveer 10 minuten).
- Kook ondertussen ook de erwtjes gaar in een andere pan.
- Haal de pastinaak met aardappelen van het vuur en giet af. Doe in de nog warme pan een klontje boter, wat peper (evt. zout) en de kookroom en pureer alles goed met een staafmixer.
- Doe de honing met de cashewnoten in een steelpannetje en bak even, roer steeds goed om zodat de honing overal zit. Als ze mooi bruin zijn haal je ze van het vuur en bestrooi met een beetje zout.
- Doe alles op een mooi groot bord en geniet ervan!