Pompoentaart met speculaas

Pompoentaart met speculaas

Deze pompoentaart met speculaas, verse roomkaas en gekaramelliseerde hazelnoten is werkelijk goddelijk. Hij vult wel enorm dus een klein puntje is voldoende als traktatie op een verjaardag of andere gelegenheid. Degene die me al langer volgt hier op de website of via Instagram en/of Facebook, weten vast dat ik weinig bak. Ik hou van creativiteit aanbrengen in recepten en met bakrecepten kan dat vaak niet. Dan moet je echt precies de juiste verhoudingen opvolgen. Bovendien ben ik ook geen groot fan van zoete recepten, wel lekker voor een keertje, maar niet elke week. 

Daarom heb ik deze pompoentaart met speculaas als no-bake taart gemaakt. Makkelijk en voldoende ruimte voor eigen inbreng. Ik heb verse pompoen gebruikt en die in de oven gegaard, dat is extra lekker. Omdat pompoenen echte herfst- en wintergroenten zijn heb ik het met speculaas gecombineerd, wat ik ook echt associeer met de koudere maanden. Geniet er lekker van!

Pompoentaart met speculaas

Pompoentaart met speculaas

Een heerlijke no-bake taart met pompoen
Nog geen beoordeling
Bereiding 45 minuten
rusttijd en oventijd 4 uur 15 minuten
Totale tijd 5 uur
Gang Traktatie, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 1 taart

keukenapparatuur

  • 1 taartvorm
  • 1 schone theedoek
  • 1 deegroller
  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 250 gram speculaasbrokken
  • 0,5 stuk oranje pompoen (ze zijn 1200 gram per stuk ongeveer)
  • 75 gram boter
  • 800 gram verse roomkaas
  • 1 zakje klopfix
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1,5 el. koek- en speculaaskruiden
  • 4 el. melk
  • 1 tl. vanille-aroma

Gekaramelliseerde hazelnoten:

  • 75 gram hazelnoten
  • 2 el. honing
  • 1 tl. kaneel
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de pompoen goed, snij de bovenkant er vanaf en de rest door midden. Haal de binnenkant eruit en weeg 600 gram af per taart.
  • Snij met schil en al in schijven en dan in blokjes. Doe er een beetje olie en een snufje zout op en bak de pompoen zo’n 15 tot 20 minuutjes in de oven gaar.
  • Maak de speculaasbrokken klein door in een schone theedoek er met een deegroller op te slaan.
  • Smelt de boter in een pan, haal van het vuur en roer de koekkruimels er in. Pak een taartvorm, doe daar onderop en aan de zijkanten bakpapier (evt. met plakband) en doe het koekdeeg er in en druk aan. Zet dit in de koelkast.
  • Doe de zacht geworden pompoen in een grote kom en maak er met een staafmixer puree van. Voeg dan de basterdsuiker, verse roomkaas, melk, vanille-aroma, klopfix en speculaaskruiden aan toe. Met de staafmixer mix je totdat het een mooie gladde substantie is.
  • Als de bodem goed hard is geworden in de koelkast, dan stort je de vulling er op, verdeel goed en zet in de koelkast.
  • Verwarm de honing, kaneel en zout in een pannetje, roer de hazelnootjes erdoor en bak vervolgens af op 180 graden voor zo’n 8 minuutjes (totdat ze bruin zijn dus tussendoor blijven kijken). Haal uit de oven en laat wat uitharden. Als de taart na een paar uur voldoende is opgesteven, dan leg je de hazelnoten er op.
Trefwoord Hazelnoot, Pompoen, speculaaskruiden, Zoet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven