Runderstoofpot met bladerdeegdakje

Runderstoofpot

Boordevol groenten zit deze overheerlijke stoofschotel 🥰. Eigenlijk maak je eerst een klassiek stoofvleesgerecht met lekker veel groentes er doorheen, bladerdeegdakje er op en nog eventjes in de oven. Een schaal vol heerlijke comfortfood voor een herfstachtige dag! Een stoofschotel kost even tijd maar is wel weer heel simpel en met een slowcooker heb je er al helemaal geen omkijken naar. Dus lekker opzetten vanmiddag en vanavond genieten!

Runderstoofpot

Runderstoofpot met bladerdeegdakje

Deze heerlijke stoofpot is goed voor maar liefst 300 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Voorbereiding 25 min
Slowcooker en oven 5 uur 30 min
Totale tijd 5 uur 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4
calorieën 590 kcal

keukenapparatuur

  • 1 slowcooker (of een pan op laag vuur)

Ingrediënten
  

  • 450 gram Parijse worteltjes (diepvries)
  • 350 gram erwten (diepvries)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram zoetzure cocktailuitjes (uit pot)
  • 500 gram sukadelappen
  • 1 stuks ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuks kruidnagel
  • 2 stuks laurierblad
  • 1 stuk runderbouillonblokje (minder zout)
  • 250 ml. water
  • 1,5 el. peterselie
  • 1 el. tijm
  • 0,5 el. bloem (of broodkruim)
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 stuk eigeel

Instructies
 

  • Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Snij de sukadelappen in ongeveer gelijke stukken. Doe wat vloeibaar boter in een pan en bak de ui, knoflook en de stukken vlees bruin.
  • Zet de slowcooker aan en doe alles daarin. Voeg dan het bouillonblokje en het water toe.
  • De kruidnagels en laurierblaadjes kun je in een thee-ei doen en in het vocht hangen. Als je geen thee-ei hebt kun je het er ook los in doen, haal het er dan wel weer uit als je klaar bent met stoven.
  • Voeg nog wat peper naar smaak toe en de peterselie. Laat 4 uur stoven op de hoge stand.
  • Ondertussen haal je de diepvriesgroenten uit de vriezer om alvast te ontdooien.
  • Na de 4 uur giet je overtollig vocht weg van de erwten en worteltjes. Doe ze bij de stoofpot erbij. Snij de champignons en voeg deze ook toe samen met de tijm. Roer even om en laat nog een uur stoven op de hoge stand.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Na 5 uur stoven zou het vlees lekker uit elkaar moeten vallen. Is dit nog niet het geval dan laat je het nog wat langer staan.
  • Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat even ontdooien.
  • Check hoe dun het vocht van het stoofvlees is anders kun je de bloem gebruiken om het iets dikker te maken (dit kan ook met broodkruimels).
  • Als het vlees goed is haal je het thee-ei met de kruidnagels en laurierblaadjes uit het stoofvlees. Voeg de zoetzure uitjes toe.
  • Vet een ovenschaal in en doe daar het stoofgerecht in. Verdeel het ondertussen ontdooide bladerdeeg mooi over de ovenschaal (je kunt met een deegroller uitrollen evt.), prik wat gaatjes in het deeg en smeer in met het eigeel.
  • Bak af in zo’n 25 tot 30 minuten. Geniet van deze heerlijke schotel!
Trefwoord champignons, Erwten, vlees, Wortelen
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top